Ko će se usuditi useliti u zloglasnu vilu Enslin? ČETIRI SPAVAĆE SOBE, DVA KUPATILA I DEVET DUHOVA

Smještena u Troyu u New Yorku, Vila Enslin se nalazi na tržištu za 444.444 dolara – duhovni broj koji je, prema riječima sadašnjeg vlasnika, sasvim prikladan s obzirom na jezivu istoriju kuće

Ova istorijska kuća izgrađena je 1890. godine i ima četiri spavaće sobe, 2 kupaonice, unutrašnjost od 3.062 kvadratna metra i smještena je na parceli od 3500 kvadratnih metara. Kupili su je bavarski domoroci Frederick Anthony Feyl i njegova supruga 1919. godine, a dom je ostao u njihovim vlasništvu šest generacija (sadašnji vlasnik je praunuka gospodina Feyl). Vila je bila predmet snimanja i nekoliko TV kuća poput TLC-a i Discovery ID-a, a služila je i kao mjesto snimanja brojnih filmova.

Devet duhova

Istraživači paranormalnih pojava koji su posjetili kuću tvrde da su unutra otkrili duhove te doživjeli brojna jeziva iskustva. Zapravo, vjeruje se da devet duhova opsjeda vilu Enslin.

Među njima je duh mladića koji je vrlo zaštitnički nastrojen; žena koja je umrla nakon što su je gurnuli niz stepenice; i duh starijeg čovjeka.

Michele Bell, koja je sadašnja vlasnica i praunuka gospodina Feyl, objasnila je da je pet preminulih članova njene porodice još uvijek prisutno u kući, a među njima je njen pokojni sin Nick. Žena koja je pronađena mrtva na dnu stepenica zvala se Shirley, a u vili se nalaze još tri duha.

Podrum pod ključem

Ostale paranormalne pojave uključuju iznenadne i neobjašnjive zvukove, a Bell ponavlja da je kuća puna paranormalnih aktivnosti.

  • Ima mnogo duhova. Vrlo je ukleta – rekla je, dodajući da podrum uvijek drži zaključanim jer je to pravi epicentar paranormalnih pojava.

U vili je tokom godina odsjelo mnogo poznatih ličnosti, a među njima je Jack “Legs” Diamond koji je bio poznati gangster i krijumčar tokom 1920-ih godina.