Ključ srećnog života krije se u KOFAMA s vodom!

Doktor Alan Šlehter, psihijatar i profesor Univerziteta u Njujorku, navodi da se ključ sreće krije u sasvim jednostavnom sistemu.

Sve što treba da uradite jeste da zamislite pet kofa, od kojih bi svaka trebalo da bude bar donekle puna.

Prva kofa sadrži pozitivne emocije. Uprkos tome što je strah kao emocija milionima godina neophodan za opstanak živih bića, upravo su pozitivne emocije ono što nas povezuje s drugim ljudima i što čini da se osjećamo dobro.

U drugoj kofi nalazi se angažovanost. Ukoliko se svim umom i srcem unesete u aktivnost koja vas ispunjava, to će imati izuzetno pozitivno dejstvo na vaše mentalno zdravlje.

Treća kofa rezervisana je za međuljudske odnose. Najsrećnijih 10 odsto ljudi može se pohvaliti odličnim odnosima sa okolinom i njegovanjem tih odnosa.

Četvrta kofa odnosi se na značenje i svrhu. Riječ je o onome što je vama lično vrlo bitno, što vam znači i što za vas u životu ima smisla.

U petoj kofi nalaze se postignuća i osjećanje ispunjenosti. Potrebno je da se svako od nas bar donekle osjeća ostvarenim ukoliko želi da bude srećan, bilo na poslovnom planu, porodičnom, ili nekom trećem.

Uvijek mislite na ove kofe i uvek razmišljajte o tome koliko su pune. To ne morate da radite bukvalno svaki dan, ali ukoliko želite da budete srećni, potrebno je da bar povremeno zavirite u njih.

Izvor: BUSINESS INSIDER/b92.net