Kleopatrina krema za ljepotu, nježnu i blagu kožu

Postoje mnogi drevni zapisi koji svedoče o lepoti egipatske kraljice Kleopatre. Otkrićemo vam kako da napravite blagotvornu i prirodnu Keopatrinu kremu.

Prema nekim tvrdnjama iz zapisa, za Kleopatrinu ljepotu, bilo je odgovorno magareće mlijeko u kome se kupala i koje je zahvaljujući bogatom mineralnom sastavu podmlađivalo njenu kožu. Ipak, prema drugim i brojnijim tvrdnjama, za njenu ljepotu bila je odgovorna čuvena Kleopatrina krema, koja je pravljena od isključivo prirodnih sastojaka, blagotvornih za kožu.

Za pripremu Kleopatrine kreme, potrebno vam je: 
• Pola šoljice suncokretovog ili maslinovog ulja,
• Jedna trećina šoljice kokosovog ulja,
• Oko 20 grama pčelinjeg voska,
• 150 mililitara ružine vodice,
• 100 mililitara aloe vera gela.

Najprije na vodenoj pari istopite navedene količine pčelinjeg voska i kokosovog ulja. Kada se ta dva sastojka rastope, pomjerite ih sa izvora toplote i u njih dodajte maslinovo ili suncokretovo ulje. Dobro promiješajte mješavinu ova tri sastojka. Na kraju, dok se sadržaj još nije stegao, u njega dodajte i prethodno napravljenu mješavinu ružine vodice i aloe vera gela. Sve to zajedno dobro umutite štapnim mikserom ili u blenderu.

Trenutak kada su svi sastojci dobro umućeni prepoznaćete tako što ćete uočiti homogenu mješavinu u svjetloj nijansi boje kajsije. Kada dobijete takvu mješavinu, znači da je Kleopatrina krema gotova i da je spremna za upotrebu. Tada je sipajte u odgovarajuću staklenu ili keramičku teglicu koju ćete moći hermetički da zatvarate i čuvajte je na hladnom mjestu.

Ovako napravljena krema, ukoliko je na adekvatan način čuvate, moći će da ostane svježa i do godinu dana, što je i više nego dovoljan period da je potrošite.

KAKO SE KORISTI KLEOPATRINA KREMA?

Kleopatrinu kremu, treba koristiti svakodnevno i to jednom dnevno, najbolje ujutru. Treba je ravnomjerno i u tankom sloju nanositi na cijelo lice, nakon jutarnjeg umivanja. Nakon što nanesete ovu kremu na lice, treba sačekati bar pola sata da je lice upije, prije nego što se našminkate, odnosno prije nego što upotrebite puder.

KAKO KLEOPATRINA KREMA DJELUJE NA KOŽU?

Obzirom da kao što je i evidentno, ova krema sadrži samo prirodne sastojke, njen negativan uticaj na kožu je ravan nuli. Svaki od sastojaka koji su uključeni u sastav Kleopatrine kreme, odgovarajuć je za njegu svih tipova kože, pa ovu kremu mogu koristiti i osobe sa suhom i osobe sa masnom i osobe sa mješovitom kožom.

Na sve tipove kože Kleopatrina krema odlično deluje i to kroz uklanjanje problema na koži, bilo da su oni izraženi u obliku akni, bubuljica, perutavosti ili promjene pigmenta. Nakon samo nekoliko dana korišćenja kreme, koža će vam dobiti ujednačen „svilenkast“ sjaj, postaće osvježena i hidrirana, a samim tim i otpornija na starenje.

Kleopatrinu kremu takođe možete koristiti i za njegu osetljive kože ruku, pogotovo u zimskom periodu, kada može doći do pojave crvenila i iritacije na koži ruku.