KISELOST ORGANIZMA: 12 znakova su alarm za uzbunu

Brojne međunarodne studije dokazale su da je za sve tumore, nezavisno od porijekla, zajedničko kiselo okruženje. Drugačije rečeno: ćelije raka preferiraju kiselo okruženje i ono pogoduje njihovom razvoju.

Ovaj, neslužbeno glavni uzročnik karcinoma, otkriven je davne 1923. godine, a njegov pronalazač njemački naučnik Oto Hajnrih Varburg za ovo otkriće dobio je Nobelovu nagradu za medicinu 1931. godine. Prije gotovo čitavog jednog vijeka, ovaj naučnik dokazao da je uzrok raka antifiziološki način života, tj. antifiziološka ishrana i fizička neaktivnost što ljudsko tijelo čini kiselom sredinom koja je slabo snabdjevena kiseonikom.

Većina žitarica, mliječnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani šećer, zamjene za šećer i GMO ulja (i GMO hrana u cjelini) takođe su visoko kiseli. Kada jedemo (bilo šta po tom pitanju), kiseli otpadni proizvodi nastaju metabolizmom ove hrane.

Ovi otpadni proizvodi moraju biti neutralizovani ili izlučeni – i tu stupa na scenu alkalna hrana. Ona doslovno neutralizuje kiseline nezdrave ishrane. Tijelo koje zadrži alkalnu vrednost imaće manje hroničnih bolesti.

Ovo je 12 znakova da je tijelo previše kiselo: višak sluzi, hronični kašalj, hroničan umor, problemi sa sinusima, osteoporoza, kardiovaskularna oštećenja uzrokovana kiselim plakovimam infekcije bešike i bubrega, kožni problemi poput ekcema, akni, osipa i dermatitisa svih vrsta, problemi sa želucem, uključujući nadutost, loše varenje, refleks kiseline i višak gasova, povećanje tjelesne težine i/ili gojaznost, dijabetes, bol u zglobovima i bolovi u mišićima, Ph ravnoteža u tijelu

Evo nekoliko stvari koje se mogu učiniti da biste smanjili kiselost:

Pijte puno filtrirane vode svaki dan (izvorska voda je najbolja). To će pomoći bržem izbacivanju toksičnih materija iz tijela.

Uklonite kiselu hranu, poput one gore pomenute. Čak je i ne morate ukloniti, ali je svedite na minimum ili nekoliko puta nedjeljno dok ne budete mogli potpuno bez nje. Izbjegavajte GMO hranu.

Jedite više zelenila – zelje nevjerovatno alkalizuje. Zeleni smutiji, zeleni sokovi, salate, bilo šta.

Vaše emocionalno stanje takođe utiče na Ph vašeg tijela. Buhes, strah, ozlojeđenost i ljubomora proizvode kiselost tjelesnih tečnosti. Bavljenje meditacijom ili jogom pomoći će da se oslobodite stresa.

Voda sa limunom takođe može pomoći u balansiranju nivoa kiseline.

Spavajte dovoljno.

Smanjite unos natrijuma.

Počnite sa vježbanjem.