Kineskom metodom spasite nekog od moždanog udara

Kineski stručnjaci tvrde da je ova metoda 100 odsto efikasna

Kada osoba dobije moždani udar, njen mozak ne dobija dovoljno kiseonika, što dovodi do izumiranja moždanih ćelija. Ovo stanje zahteva hitnu medicinsku pomoć! Evo nekoliko savjeta kako da sačuvate nekog od moždanog udara:

Najvažnije je da ne pomjerate osobu koja ima moždani udar.

Bolje je da koristite medicinsku iglu, ali ako nemate tu vrstu kod kuće, jednostavne igle će pomoći.

Ako koristite običnu iglu, obavezno je sterilišite (držati iglu iznad vatre, ili svijeće) prije nego što je koristite. Kada je igla sterilisana, bocnite iglom vrhove svih 10 prstiju, ispod noktiju.

Ako nema krvi, zategnite kožu i pritisnite jače tako da krv počne da teče.

Nakon što izbockate svih 10 prstiju i počne krvarenje, primjetićete da se pacijent vraća u normalu.

Masirajte uši pacijenta dok ne postanu crvene, a za se poboljšavanje cirkulacije bocnite svaku ušnu školjku dva puta dok se ne pojave dvije kapi krvi.

Sačekajte da se pacijent stabilizuje, a potom ga odvedite u bolnicu.

Nemojte silom terati pacijenta da sjedne, jer to može da izazove pad krvnog pritiska, pa je bolje da bude u ležećem polažaju.

Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi godinama unazad. Kineski stručnjaci tvrde da je ova metoda 100 odsto efikasna i da vam zaista može pomoći da spasite nekog od moždanog udara.

Moždani udar je drugi uzrok smrti u svijetu. Dakle, dobro zapamtite ovaj metod, jer možete nekome pomoći i spasiti mu život.

Nakon čitanja članka, podijelite i prosledite svojim prijateljima i porodici. Možda baš vi spasite nečiji život od moždanog udara.