Kinder-pingvin biskviti s medom kojeg će djeca obožavati

Sastojci za biskvit:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1/2 peciva

4 kašike tople vode

4 kašike kakaoa

Krem:

4 dl šlaga

3 dl mlijeka, veoma hladnog

kesica želatina, 3 kašike meda, 3 kašike prah-šećera, 200g čokolade, 100 g margarina, 5 kašika vode

Priprema biskvita:

Umutiti jaja i šećer pa dodati ostale sastojke i na kraju med. Peći u tepsiji 30×20 cm na 20 stepeni. Kad se ohladi, rasjeći po dužini.

Krem:

Želatin rastvoriti u 8 kašika hladne vode. Umutiti šlag, staviti šećer rastvoren u želatin i na kraju dodati 3 kašike meda pa lagano promiješati. Pola krema staviti preko biskvita. Po kremu dodati pola otopljene čokolade, pa staviti drugi dio bijelog krema. Na krem staviti drugi biskvit i preliti ostatkom glazure.

Glazura:

200g čokolade

100 g margarina

5 kašika vode

2 kašike šećera

Sve zajedno lagano rastvoriti i premazati.

Komentari

komentara