Kimberley Locke, Ernie Hudson i Billy Baldwin: Holivud JE PUN DUHOVA!!!

 Ovo troje američkih glumaca tvrde da su imali posjetitelje s onog svijeta. Njihova iskustva su različita, zanimljiva i stopostotno istinita. Pričitajte njihove ispovijedi koje su podijelili sa javnošću

“Poznati s paranormalnim iskustvima” reality je koji donosi intervjue s raznim poznatim osobama koji tvrde da su nekada u životu bili svjedoci paranormalnoga događaja.

Glumac Erni Hadson doživio je neslućenu popularnost glumeći u horor-komediji Istjerivači duhova (Ghostbusters), ali ono što je doživio na svojoj koži, kaže da se ne može uporediti ni sa jednim filmom.

– S tim filmom smo postigli pravi pogodak te 1984. godine. Sjećam se, s ekipom i porodicom sam stigao radi promocije filma u Arizonu, mjesto Grir. Bili smo smješteni u hotelu za koji nam je rečeno da je izgrađen na indijanskom groblju. Čak nam je neko ispričao priču da hotel opsjeda duh  s imenom Zik.

– Naravno, kako ne vjerujem u duhove, nasmijao sam se na to. Međutim, oko tri sata ujutro, nešto ili neko me probudio. Iamo sam osjećaj kao da se nalazim u svemirskoj letjelici. Kad sam se razbudio, vidio sam neku, svjetleću kuglu. Lebdeći se kretala po sobi, sve do uzglavlja mog sina. Skočio sam, probudio ženu. I ona je vidjela isto. Kad smo upalili svjetlo, kugle je nestalo. Probudio sam sina i pobjegli smo iz hotela. Jutro smo dočekali na ulici, bili smo u nepoznatom gradu, pa nismo znali gdje bi i šta bi. kad je svanulo, vratili smo se u hotel.

 Napad entiteta

– Jedva smo čekali da nekome ispričamo šta smo vidjeli, ali, niko nije bio previše zainteresiran da nas sluša, jer se prethodne noći, svima nešto neobično dogodilo. U taj hotel nikad više nisam otišao, a ne znam ni šta je to trebalo da znači. Možda me neka nadnaravna sila iskušavala ili htjela dokazati da postoji kako bih ozbiljnije shvatio ulogu iz filma u kojem sam glumio – priča Erni Hadson.

Limberli Lok, finalistica “Američkog Idola” 2002. godine, nije imala nimalo prijatan susret sa onostranim silama.

– Bio je to težak napad entiteta, krajnje opakog, spremnog da mi uništi život – opisuje svoje iskustvo Kimberli.

Ona je od djetinsjtva bila puna strahova i trauma uzrokovanih svađama roditelja koji su se na kraju i razveli.

– Bila sam puna neke negativne enegije, i mislim da je to privuklo zlo u moj život. Kad sam bila na koledžu, jedne noći me probudilo neko stenjanje, režane, dahtanje. Otvorila sam oči i vidjela nešto nalik oblaku kako puni sobu, dolazi do mog kreveta, nadilazi moje tijelo, glavu. To nešto je šaptalo:”Sad si gotova, a niko ti neće moći pomoći, niti znati šta ti se desilo”.

– Ukočenih usta od straha počela sam da se molim Bogu, a to nešto je reklo: ”O, kako dirljivo. Ona se moli. To je sjajno, to će ti baš koristiti”.

– Vidjela sam da ga molitva ljuti, pa sam zatvorila oči i nastavila se ubrzano moliti. To nešto me onda zgrabilo za ruke, gušilo, pritiskalo za krevet. Odupirala sam se koliko sma mogla, i na kraju me to čudo napustilo. Pobjeglo je iz sobe.a kad sma sutradan majci ispričala šta mi se desilo, rekla je da se isto i njoj dešavalo. Objasnila mi je da je to kao neko naše porodično prokletstvo. Navodno, taj se duh javljao uvijek kad smo bili pre dnekim velikim uspjehom, pa nas je skretao s puta. zanimljivo, tad sam baš bila pred velikim projektom u svom životu – pred “Američkim idolom” – ispričala je Kimberli.

Bijes neuspješnih

Trejsi Nelson, kćerka pop zvijezde Rikija Nelsona, iskustva s paranormalnim je doživjela u sedamnaestoj godini.

– Kupili smo kuću od čuvenog glumca Erola Flina, i od tada je počela serija nevjerovatnih zbivanja i nesreća, kako za mene, tako i za moju porodicu.

– Holivud je pun duhova. Ovdje je mnogo neispunjenih snova, tuge, razočarenja, nagomilanog bijesa. Mislim da je to uzrok paranormalnih zbivanja – rekla je Trejsi za kamere dokumentarca “Priče slavnih o duhovima”.

– Meni se kuća od samog useljenja nije sviđala, bila je prazna, kao da nije imala dušu, ono nešto. Toplinu. Ni Flin mi se nije sviđao kao ni činjenica da su moji baš od njega kupili kuću. On je navodno i u stvarnom životu, kao i na filmu, bio razvratnik, nacista, sadista, narkoman….

– Kuća je zaista bila odvratna. Uvijek sam čula neki potmuli jezivi smijeh. Jedne noći me nešto uz cerekanje počelo da stiska, guši. Izguralo me iz sobe, pa sam se skotrljala niz stepenice. Smijeh je bio sve glasniji. Kad me otac našao u polunesvjesnom stanju na dnu stepeništa, molila sam ga, sjećam se, da smijeh prestane.

– Nikoga nema, niko se ne smije – odgovorio je zabrinuto.

No, slični događaji su se nastavili ponavljati.

– Jedne večeri se u prizemlju čula buka. Lomili su se prozori, suđe, čula galama. Sakrila sam se u ormar i pozvala policiju i roditelje. Bila sam ubijeđena da su došli provalnici. No, ispostavilo se da nije bilo nikoga, a sve je stajalo na svom mjestu. Odlučila sam da odem iz te jezive kuće, ali me otac zadržao. No, ono najgore tek je uslijedilo – prisjeća se Trejsi.

– Jedne noći ispred mene je iskrsao lično Erol Flin, s dignutom čašom šampanjca i riječima.”Sretna Nova godina”. Potom je nestao. Ništa mi nije bilo jasno, kakva Nova godina, daleko smo bili od nje. Ali, kad je nekoliko mjeseci poslije zaista stigla Nova godina, desilo se nešto strašno. Moj otac je poginuo. Tada sam shvatila značaj Flinove preuranjene čestitke. Kao da nam se zbog nečega svetio. Nedugo zatim sam saznala da bolujem od hodžkinsove bolesti, a potom je kuća izgorila do temelja. Sve u vezi te kuće bilo je odvratno. Sreća da je izgorila, pa smo se svi riješili tog prokletog duha…

Duh liftboja

Bili Boldvin, brat daleko poznatijeg glumca Aleka Boldvina, susret s duhovima imao je više puta.

– Bio sam u jednom hotelu, za vrijeme snimanja filma. Često bih vidio kako neko otvara ručku od vrata, ali nije bilo nikoga. Kao da se neko igrao sa mnom. Takođe, voda na slavini bi sama potekla, pa stala. Čuo bi se i neki jezivi plač. Jedne prilike, u hotelu mi se neki stariji čovjek ponudio da ponese kofer. Pristao sam, a kad sam krenuo da mu dam bakšiš, njega više nije bilo.

– Ispričao sam na recepciji šta mi se desilo, a oni su se nasmijali. “To je Čarls, on je nekad ovdje radio, njega si sreo. Naš liftboj” – rekli su mi. u hotelu sam i narednih dana nastavio viđati tog čikicu, ali se više nisam zabrinjavao – ispričao je Bili.

(aura.ba)