Kim Kardašijan strogo vodi računa o svojoj ishrani: ODKADA JE IZBACILA MESO, NAPADI PRORIJATIČNOG ARTRITISA SU SE SMIRILI

Kim Kardašijan zagazila je u petu deceniju, ali zahvaljujući zdravoj ishrani i vježbanju izgleda znatno mlađe. Ona se pridržava nekoliko pravila u svom životu. Od 2019. godine njena ishrana je najvećim dijelom biljna, između ostalog i zbog držanja psorijaze pod kontrolom, kako pišu strani mediji.

“Ja samo dajem sve od sebe da ostanem što je moguće više na biljnoj ishrani, osim ako nije dan za poslastice. Trudim se da jedem što je moguće više antiinflamatornih i antioksidativnih namirnica – rekla je u jednom intervjuu za magazin “People”.

Kako kaže, primijetila je da hrana koju unosi u sebe utiče i na njeno raspoloženje:
“To me je učinilo svjesnijom o tome kako ono što stavim u svoje tijelo utiče na mene, ne samo na psorijazu, već i na moje raspoloženje, nivoe stresa, moju energiju, sve – objasnila je ona.

Nije ljubitelj velikih žurki, a otkrila je i da uopšte ne voli alkohol.

“Toliko sam mrzila sve divlje žurke da sam ostajala kod kuće i nikada nisam željela da pijem ili da se zabavljam IKAD – napisala je Kim u jednoj objavi na Instagramu.

Veoma je disciplinovana kada su treninzi u pitanju, a svojevremeno je za Vog izjavila da se svakog jutra budi u 05:30 kako bi odradila jutarnji trening. Kako piše Woman's Health, ona vježba čak šest puta nedjeljno, a njeni treninzi u prosjeku traju od 60 do 90 minuta.

Njen privatni trener, Melisa Alkantara, otkrila je da je rijaliti zvijezda veoma posvećena fitnesu i da su rijetki momenti kada odlaže trening.

Da bi ušla u čuvenu haljinu Merilin Monro, Kim je jedno vrijeme bila na specijalnom režimu kako bi izgubila na kilaži.

“Nosila bih odijelo za saunu dva puta dnevno, trčala na traci za trčanje, potpuno izbacila sav šećer i sve ugljene hidrate i samo jela najčistije povrće i proteine – otkrila je starleta za

Vog, pa pojasnila:

“Nisam gladovala, ali sam bila tako dosljedna.

U tom periodu, odustala je od biljne ishrane i konzumirala više mesa, što je pogoršalo njeno zdravstveno stanje.

“Psorijaza je izbila preko mog tijela i dobila sam psorijatični artritis, tako da nisam mogla da pomjeram ruke – prepričala je za”Allure” u avgustu,a se nadovezala:

“Bilo je stvarno bolno, i morala sam da idem kod reumatologa, koji mi je dao steroid. Bila sam poludila. Ponovo sam izbacila meso, i smirilo se.