Kazna za drskog vlasnika: ZBOG GALAME NA PSA KAŽNJEN SA PET GODINA ZABRANE DA IMA KUĆNE LJUBIMCE

Džošua Ponsford (23) izjasnio se krivim za krivično djelo protiv dobrobiti životinja. Dobrotvorna organizacija za životinje prijavila je Ponsforda sudu nakon što su čuli njegov snimak u kojoj verbalno vrijeđa svog psa, rotvajlera Lulu. Ponsfordu su na sudu u Bristolu zabranili držanje životinja na pet godina

Na snimcima se može čuti kako vlasnik viče na svog ljubimca. Na jednom snimku, koji traje 59 sekundi, može se čuti Ponsforda kako govori: ‘Uđi u svoj j***** krevet odmah, uđi u svoj krevet, sad, sad i ostani tamo. Mala prljava džukelo’

Snimak takođe sadrži zvuk udaraca i jecanja prije nego što se čuje Džošua koji viče: ‘Ti i tvoja loptica. Dosta mi je svih tvojih igračaka i umukni’.

Na drugom snimku se takođe čuje kako Džošua zlostavlja svog rotvajlera: ‘Ponovo ću prošetati do prodavnice i kupiću sebi nešto za jelo. Nemoj ni pomisliti na krađu’, a onda se začulo kako pas cvili i laje.

Uz petogodišnju zabranu vlasništva nad životinjama, na koju se tri godine ne može uložiti žalba, Ponsford je dobio šest nedjelja policijskog časa.

Takođe mora da ispuni 20 dana zahtjeva za rehabilitacijskim aktivnostima i treba da plati 200 funti plus 90 funti doplate za žrtvu. Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama je preuzelo staranje o psu i Lulu se trenutno nalazi u bristolskom Centru za spašavanje životinja, gdje još uvek prolazi rehabilitaciju.

Osoblje je reklo da je Lulu divan pas i da se dobro povezala sa svojim njegovateljima, ali da joj je još uvijek potrebno vremena da se prilagodi novim situacijama prije nego što pronađe novi dom.

Ponsford je porekao da je fizički povrijedio svog psa, ali priznao je da je njegovo ponašanje bilo neprikladno.

– Moje je mišljenje je da je Lulu veoma patila kao posljedica mentalnog straha i terora koji su rezultat verbalnog zlostavljanja Ponsforda, što je prikazano na audio snimcima. Psi reaguju na ton i glasnoću glasa. Osjetljivi su i patiće od straha ako ih verbalno zlostavljaju, naročito ako se to ponavlja ili je dugotrajno – rekao je veterinarski hirurg Dejvid Martin, a prenosi Dejli Mejl.

 

error: Content is protected !!