Katy Perry je ustvari djevojčica koja je ubijena prije više od 20 godina?! Roditelji lažirali smrt kćerke kako bi je pretvorili u muzičku zvijezdu?

JonBenet Ramsey nije umrla, niko nije umro niti je povrijeđen. Međutim ona jeste bila žrtvovana, žrtvovano je njeno ime kako bi jednog dana postala zvijezda – objašnjava Dave Johnson u videu kojeg je objavio prije četiri godine i koji je za veoma kratko vrijeme prikupio preko 180.000 pregleda

Prije više od dvadeset godina Ameriku je potreslo okrutno ubistvo šestogodišnje JonBenet Ramsey čije je tijelo pronađeno u podrumu porodične kuće u Boulderu, Colorado, 26. decembra 1996. godine pronašao njen otac John Ramsey.

Tijelo nesretne djevojčice je bilo prekriveno povredama, lobanja joj je bila razbijena, a na vratu su joj bili vidljivi tragovi gušenja. Slučaj je ubrzo postao nacionalna vijest u Americi, i to uglavnom jer se malena JonBenet takmičila na popularnim dječjim izborima za miss. Uprkos nekoliko sudskih sporova koji su se vodili, slučaj nikada nije riješen, a ubica ostaje nepoznat do današnjeg dana.

Sve ovi faktori doveli su do toga da se na bespućima Interneta pojavi nekoliko teorija o ovom zločinu, a tvrdnja youtubera Davea Johnsona da je smrt JonBenet lažirana, te da je malena miss ljepote odrasla i postala planetarno popularna pop pjevačica Katy Perry privlači najviše pažnje zbog nekoliko nevjerovatnih podudarnosti.

Sličnost je neporeciva: Ima li istine iza ludih navoda Davea Johnsona?

Fotografije kao dokaz?

U videu koji se može pogledati na Internetu, poznati teoretičar zavjera Dave Johnson objašnjava kako JonBenet uopšte nije ubijena,već da je žrtvovala svoje ime kako bi postala svjetska zvijezda.

– JonBenet Ramsey nije umrla, niko nije umro niti je povrijeđen. Međutim ona jeste bila žrtvovana, žrtvovano je njeno ime kako bi jednog dana postala zvijezda – objašnjava Dave u videu kojeg je objavio prije četiri godine i koji je za veoma kratko vrijeme prikupio preko 180.000 pregleda.

Ovaj teoretičar zavjera ide i korak dalje pa tvrdi da su roditelji Katy Perry, Keith Hudson i Mary Perry, zapravo roditelji ubijene JonBenet, koji su malo promijenili izgled kako ne bi bili razotkriveni. Ipak, problem sa ovom teorijom je što je Patsy Ramsey 2006. godine umrla od raka.

– Patsy je jednostavno izgubila nekoliko kilograma, a John je obrijao glavu i kasnije postao pastor kako ga ne bi prepoznali. Uporedite njihove fotografije i vidjet ćete da sam u pravu – nastavlja Dave u svom videu.

Katy sa smijehom odbacuje ove navode

 Sve za slavu?

Iako je Internet poldno tlo za pojavu svakakvih neobičnih teorija, u ovom slučaju postoje neke činjenice koje je teško ignorisati ako ste poklonih mišljenja da je Kety Perry zapravo JonBenet Ramsey.

Pjevačica je rođena 25. oktobra 1984. godine kao Katheryn Elizabeth Hudson u Santa Barbari, Kalifornija, dok je JonBenet Ramsey rođena 25. decembra 1990. Iako je rođena šest godina prije JonBenet, jasno se vidi da Ketina nevjerovatna sličnost sa djevojčicom, od obrva, osmijeha, izraza lica, pokreta ruku, oblika vilice, pa čak i veoma sličnog stila oblačenja na sceni.

Dakle, ako ćemo dalje ulaziti u detalje teorije da su JonBenetini roditelji sve isplanirali kako bi se obogatili, pogledajmo šta nam kažu logika i činjenice. Mala JonBenet je bila prelijepa djevojčica koju su u svijet izbora za miss gurnuli roditelji gladni slave i novca.

S obzirom na tonu dokaza koji su se gomilali protiv njene porodice, veća je vjerovatnoća da su oni krivi za njenu smrt, nego da su sve lažirali kako bi od JonBenet napravili svjetsku pop senzaciju. Malena Ramsey je bila miljenica Amerike, imala je samo šest godina kada je ubijena, prije nego što je dobila priliku da se probije i okiti slavom.

Ukoliko su njeni roditelji zaista lažirali njenu smrt kako bi je u budućnosti „bolje plasirali“ u muzičkoj i filmskoj industriji, zašto nisu sačekali da JonBenet još malo odraste? Zagovornici ove teorije kažu da je to zato jer bi svijet više bio šokiran smrću šestogodišnjeg djeteta nego tinejdžera.

Dave Johnson tvrdi da su roditelji JonBenet Remsi i Katy Peryy zapravo site osobe koje su promijenile identitet

Ubio je rođeni brat?

Nakon što su pročešljali sve dokaze koji su se gomilali punih dvadeset godina i razgovarali sa svim ključnim svjedocima koji su imali veze sa slučajem JonBenet Ramsey, tim istraživača je došao do zaključka o tome kako je djevojčica ubijena prije više od dvadeset godina.

– Prema mom mišljenju, porodica Ramsey nije željela da policija ikada riješi ovaj slučaj, i to je jedan od razloga zašto ova misterija niakda nije razjašnjena – rekao je penzionisani FBI stručnjak Jim Clemente u dokumentarcu CBS-a „Slučaj JonBenet Ramsey“ koji se emitovao prije dvije godine.

Prema njihovom mišljenju ubica je stariji brat pokojne JonBenet, Burke Ramsey koji je tada imao samo devet godina, a CBS-ovi su stručnjaci zaključili da je on ubio svoju sestru u napadu bijesa. Pored toga, optužili su njihove roditelje da su izmislili priču u kojem je nepoznati počinitelj provalio u kuću i počinio zločin, sve s namjerom da zaštite sina.

Porodica je tada tvrdila da su prije pronalaska tijela na stepenicama našli poruku u kojoj se traži 118 000 dolara otkupnine za JonBenét, a majka Patsy je neposredno nakon što je utvrđeno da je djevojčica nestala nazvala 911 u, kako kažu u dokumentarcu “neobičnom pozivu”, a zatim poklopila prije nego što je policija došla do kuće.

Naravno, Burke Ramsey nije bio nimalo oduševljen zaključkom “stručnjaka” s CBS-a te je preko advokata najavio tužbu protiv te poznate TV mreže.

Burke Ramsey poriče navode da je on krivac za smrt svoje sestre

 Šta na sve  kaže Katy Perry?

A šta na ovu ludu teoriju kaže muzička zvijezda Katy Perry imali smo priliku čuti na prošlogodišnjoj dodjeli VMA nagrada kada je komičar Billy Eichner pjevačicu zbunio direktnim i nezgodnim pitanjem.

Komičar je pjevačici postavio pitanje vezano za kontroverzni slučaj JonBenet Ramsey:

„Trepni dvaput ako si ti JonBenet Ramsey“, rekao je Eichner zbunjenoj pjevačici na što mu je ona nervoznim glasom odgovorila: „Čekaj malo, ne… To uopšte nije istina.“ – izustila je kroz smijeh Katy, a reakcije na društvenim mrežama su bile podijeljene između onih koji su smatrali da je komičar pretjerao kada je pjevačicu povezivao sa slučajem ubijene djevojčice, do onih koji se hvataju za slamku i smatraju da autorica brojnih hitova, ipak nešto krije.

(Arhiv Aure)