Karmički dugovi: OVO JE 5 ZNAKOVA KOJI UKAZUJU DA STE “ŽRTVA” PORODIČNE KARME ILI PROKLETSTVA!

Ne mora da znači da ste karmu naslijedili direktno od roditelja, već ti energetski tokovi mogu da datiraju još iz davne prošlosti, od vaših starih predaka.

Karma predstavlja neprestano sazrijevanje i razvijanje svake naše djelatnosti, pa posljedice koje osjećamo u budućnosti mogu biti uzrokovane u davnoj prošlosti, piše Lovesensa. Međutim, postoji vjerovanje da se karma može naslijediti krvnim srodstvom, odnosno da postoji karmički DNK, pa se često za nekoga ko je često neosnovano izložen životnim i energetskim blokadama kaže da je “žrtva” karmičkog DNK.

Ne mora da znači da ste karmu naslijedili direktno od roditelja, već ti energetski tokovi mogu da datiraju još iz davne prošlosti, od vaših starih predaka.
Na primjer, možda je neko iz vaše porodice u prošlosti “posadio sjeme negativne energije”, odnosno da je učinio nešto zbog čega bi se vrijedilo kajati, a da plodovi negativne karme tek počinju da sazrijevaju u vašem životu.

Karmički DNK se godinama gradi i održava, ali postoje i načini oslobađanja negativne porodične karme, a taj proces je u indijskim religijama označen kao mokša.

5 znakova koji se javljaju ako ste “žrtva” porodične karme:
• osjećate da ste vrlo različiti od svoje porodice, njegujete drugačije sisteme vrijednosti i mnoge postupke svoje porodice želite da promijenite
• osjećate često neosnovane tegobe, naročito u predjelu ramena (blokirane energetske tačke)
• često se pojave prepreke na putu do ostvarenja planova, čak iako ste dali sve od sebe da ovoga puta uspijete
• previše ste samokritični i usporavate sebe na putu do samoostvarenja
• spiritualno ste osvješćeni i svjesni određenih postupaka svoje porodice za koje vjerujete da se mogu vama vratiti u vidu karmičkog duga

Da biste se oslobodili negativne karme potrebno je da vjerujete intuiciji i da se oslobosdite neosnovanih strahova. Postanite kreatori svoje karme i sami ispravite djela za koje mislite da mogu uzrokovati niz karmičkih dugova. Meditirajte i postanite svjesni svakog postupka, svojih misli, riječi, emocija…

Pokušajte da se oslobodite negativnih odnosa koji stvaraju energetske čvorove, riješite ih ili otpustite. Važno je da budete svjesni i prihvatite sve životne izazove, suočite se sa njima i ponekad dopustite karmi da vas nauči važnu lekciju.