Kao stvorena za ljubitelje mistike: MAGIČNA ŠUMA ČAROBNJAKA

Od bajkovitih dvoraca i mističnih pećina do tajnih plaža i drevnih šuma, Engleska je puna skrivenih dragulja i duboko zakopanih tajni. Jedno od najmisterioznijih mjesta za posjetu u Engleskoj je prikladno nazvano Puzzlewood.

Ako postoji mjesto na svijetu koje će zarobiti vašu maštu i probuditi dijete u vama, onda je to Puzzlewood. Ova šuma je toliko neobična da čak i najsuroviji realisti priznaju da se na njenim stazama mogu sresti bajkoviti vilenjaci, trolovi ili patuljci.

Upravo zato je savršena destinacija za sve one zaljubljenike u knjige i filmove o mitologiji i čarobnjacima, jer izgleda kao mjesto na kojem će svi oni oživjeti. Stoga ne čudi što je poslužila i kao set za snimanje najpoznatijih fantastičnih filmova i serija.

Prostire se na gotovo 6 hektara površine, a njenim prostranstvima hodalo se i u doba starih Rimljana.
Njenoj dugoj istoriji svjedoči više od 3.000 novčića iz rimskog doba koje su otkrili radnici sredinom 19. vijeka tokom uređenja šume. Naime, uređen je put kroz šumu i sagrađeno nekoliko drvenih mostova kako bi se olakšala šetnja uz minimalnu ljudsku intervenciju.

Da ne bi došlo do gužve i da bi svako mogao u miru uživati u pogledu, u šumi odnedavno vlada pravilo hodanja lijevom stranom.

Ako volite da šetate, da budete na otvorenom, sigurno ćete voljeti šumu Puzzlewood, to je šuma kao nijedna druga koju ste posjetili.