Kalifornijski grad pod opsadom kotrljajućih lopti osušene trave (Video)

 

Prava oluja kotrljajućih lopti osušene trave pogodile su kalifornijski grad Victorville koje se nalazi 60 miljha sjeveroistočno od Los Anđelesa.

Situacija je bila toliko dramatična da su neki stanovnici ostali zarobljeni u svojim domovima jer su se lopte osušene trave gomilale ispred njihovim vrata i do dva metra u visinu.

  • Nismo sigurni koliko domova je blokirano, ali radi se o brojci između 100 i 150. U ovo doba godine obično je riječ o par lopti osušene trave koje se kotrljaju niz ulicu, ali nikada nismo imali situaciju da su kuće bukvalno blokirane – rekla je gradska glasnogovornica Sue Jones za Victorville Daily Press.

Gradske vlasti su ubrzo angažovale kamione kako bi brže očistili ulice.

  • Svaki put kada bismo očistili gradske ulice od trave, snažan vjetar bi ih opet nanio, tako da se radi o pravoj noćnoj mori – rekla je Jones.

U saveznoj državi Kolorado, ove kotrljajuće trave jela je stoka, međutim posljednjih godina mnogi farmeri su se zbog suše oslobodili velikog broja grla stoke. Nakon što krenu prva zahlađenja u novembru, ovi buseni trave kreću da se kotrljaju na vjetru.