Kakve su mačije emocije: POGLEDAJTE KAKO MAČKA REAGUJE NA SMRT SVOGA VLASNIKA

One vas ljube, maze se s vama, spavaju ušuškane na vašem stomaku, ali ima li u tome vjernosti i ljubavi kakvu nedvosmisleno pokazuju psi? Pogledajte video: gazda je odglumio svoju smrt i snimao kako će mačka da reaguje
Vlasnici mačaka vrlo dobro znaju ko je gazda u kući i ko „kolo vodi“. Poznato je da je mačka kralj džungle, a ako to zaboravite, ona će vas bez izuzetka podsjetiti.
Kakve su mačije emocije i da li ih je moguće dresirati?

Većina će vam na ovo pitanje odgovoriti grohotom jer ko je makar i na dan živio s ovom životinjom, vrlo dobro zna da njih ne možeš natjerati ni na šta što one same ne žele. Tako svojeglave i samo svoje i jesu nam fascinacija i ljubav neizmjerna, pod uslovom da ih prihvatiš takve kakve su, jer one se sigurno neće truditi da prihvate tebe, u to budi siguran.

Kad mačka uđe u neku teritoriju, gospodar može biti samo jedan, a to nisi ti.
Zbog svega ovoga je vječito pitanje u vezi s ovim prepredenim i radoznalim nevaljalicama – da li je mačka uopšte u stanju da voli čovjeka?

Ako ste ikada imali privilegiju da dijelite životni prostor sa njima, odgovor će sigurno biti „da“, jer naivni u svojoj ljubavi morate da vjerujete da je to istina.

One vas ljube, maze se s vama, spavaju ušuškane na vašem stomaku, ali ima li u tome vjernosti i ljubavi kakvu nedvosmisleno pokazuju psi? Mala je šansa da ćemo saznati.
Ipak, momak koji stoji iza Youtube naloga TheMeanKitty odlučio je da testira svoju ljubimicu Spartu i da snimi kako će ona reagovati na njegovu isfoliranu smrt. Kako vi tumačite ovaj video koji nam prenosi portal Noizz?

Poređenja radi, isti eksperiment je sproveo i sa psom, a zanimljivo je da je ovaj drugi video imao čak nekoliko miliona više pregleda. I to dokazuje samo jedno – ljudi nisu spremni za svjetsku dominaciju mačaka. Ali niko ih i ne pita.