Kakve signale vam tijelo šalje ako su vam stalno hladne ruke i noge

Ukoliko vam je hladno dok je svima oko vas prijatno to može biti znak da nešto nije uredu sa vaSim zdravljem. ” Za žene je uobičajeno da im je hladnije, a za to je delimično “kriva” psihologija i veća osjetljivost na uslove koji mogu da doprinesu hladnoći, ali to može da bude i rezultat nekih poremećaja u organizmu poput anemije ili početka dijabetesa” – kaže dr Holi Filips.

Ovo su neki razlozi za takvo stanje:
Anemija
Nizak nivo gvožđa u krvi najčešći je razlog osjećaja hladnoće. Gvožđe je ključni mineral koji pomaže crvenim krvnim zrncima da prenesu kiseonik kroz tijelo, što znači da dovode toplotu i druge hranljive sastojke u svaku ćeliju organizma.

Rani znak dijabetesa
Dijabetes koji se ne kontroliše može uzrokovati stanje nazvano dijabetesna nefropatija, što utiče na nerve koji su zaduženi za osjećaj u rukama i nogama, i uvijek su hladne. Dijabetesna nefropatija razvija se postepeno, pa možete biti potpuno nesvjesni njenog postojanja. Prateći simptomi su učestalo mokrenje, osjećaj umora i povećana žeđ.
Poremećaj rada štitne žlijezde
– Ukoliko vam je uvijek hladno, to znači da vas muči hipotireoza, što znači da vaša štitna žlijezda ne luči dovoljno hormona – objašnjava Filipsova.