Kakve poljupce vole muškarci?

Muškarci više vole vlažne poljupce koji uključuju jezik i otvorena usta, dok se žene, pak, često žale zbog takvih mokrih poljubaca

Poljupci su jedna od najljepših stvari na svijetu, a tako malo znamo o njima. Vrijeme je da to promijenimo. Otkrivamo vam najznačajnije stvari o poljupcima.

Muškarci i žene vole različitu vrstu poljupca
Kako pokazuju istraživanja, muškarci više vole vlažne poljupce koji uključuju jezik i otvorena usta. Žene se, pak, često žale zbog takvih mokrih poljubaca. Postoji razlog zašto muškarci vole takve poljupce: otvorna usta omogućuju im da ženama “doziraju” male količine hormona zaduženih za podizanje libida koji se prenose putem pljuvačke. Ako muškarac ljubi ženu nedjeljama ili mjesecima, njen libido raste upravo zahvaljujući njegovim poljupcima.

Prvi poljubac uvek se pamti
Većina ljudi do kraja života pamti svoj prvi poljubac. Mnoge žene se lakše sjete prvog poljupca nego prvog seksa. Ne zna se tačno zašto je to tako, ali neki stručnjaci vjeruju da to ima veze sa činjenicom da je poljubac prvi čin koji čovjeka uvodi u svijet seksualnosti.

Hemija nije ključna za dobar poljubac
Iako između dvoje potpunih stranaca može da proradi vrlo intenzivna hemija, najbolji poljupci nastaju u vezi u kojoj je razvijena emotivna povezanost i sigurnost. Veličanstven poljubac sadržava u sebi razumevanje i potrebe voljene osobe. To je donekle i razumljivo, jer osoba koja vas najbolje poznaje jako dobro zna i šta volite.

I nežni poljupci bude libido
Za razbuđivanje strasti, nisu nužni žestoki poljupci. Naprotiv, dovoljan je tek blag dodir usnama da se tijelo uzbudi. Možda niste znali, ali velika količina prostora u mozgu zadužena je za procesuiranje informacija koje dolaze od usana. Samo lagan dodir usnama stimuliše veliki dio mozga. Riječ je o području većem od onoga koje je zaduženo za procesuiranje informacija koje dolaze sa genitalnog područja.