Kako zaštititi dom od krađa i provala: NAPRAVITE OSMOUGANO OGLEDALO IZNAD ULAZNIH VRATA!

Vjeruje se da feng šui tehnika i čudesni elementi mogu da zaštite dom od provale i krađe, a evo koje savjete daju feng šui stručnjaci!

Dobar feng šui podrazumIJeva pravilan raspored elemenata u kući i slobodan protok pozitivne energije, ali to ponekad nije dovoljno, piše Lovesensa.

Provale i krađe dešavaju se u kućama širom svijeta nažalost skoro svakog dana. Međutim, feng šui stručnjaci vjeruju da njihova tehnika može da zaštiti dom od takvih nevolja.

Jedan vid zaštite jeste Bagua ogledalo čiji okvir ima oblik osmougla. Ovo ogledalo se postavlja iznad ulaznih vrata ili sa strane kuće ka pravcu iz koga vjerujete da može doći potencijalna opasnost.

Iako je efikasno, feng šui stručnjaci vjeruju da Bagua ogledalo nije dovoljno kako bi potpuno zaštitili dom. Mnogi vjeruju da je protiv ovakvih situacija najbolja zaštita feng šui figura pod nazivom Fu Dogs (pola lav, pola zmaj) koja treba da se drži u blizini

Međutim, mnogi feng šui stručnjaci koji su imali problema sa provalama u kuću ističu da je jedna tehnika pored svih elemenata najdjelotvornija. Kada odlazite od kuće, vizuelizujte svoj dom i zamislite kuću okruženu bijelom svjetlošću koja simbolizuje pozitivnu energiju. Na taj način stvarate energetski štit oko kuće i sprečavate mogućnost nesreće.

Uprkos svim tehnikama, stručnjaci ističu da feng šui nije magija, pa ako ste često imali problema sa provalama i krađom nabavite alarm. Dodatan savjet je da kuću ukrasite svjetlom, različitim, lampicama i svjetiljkama, što će stvoriti utisak da ste kod kuće i ako niste, a i učiniće da vaš dom izgleda čarobno.