Kako započeti dan: JUTARNJI RITUALI ZA ŽIVOT BEZ BRIGA I NERVOZE

Usvojite 3 fantastična rituala Lujze Hej i pretvorite svoj dan u magiju već od buđenja!
Lujza Hej tvrdi da je prvi sat nakon buđenja najvažniji i od njega zavisi kako ćemo provesti ostatak dana. Kako ste vi započeli današnji dan? Koje su riječi izašle iz vaših usta? Jeste li se žalili, prigovarali? Jeste li zahvalili na svemu što vam je novi dan donio? Uz pomoć Lujzinih savjeta i kratke meditacije otvorite se novim, svježim i vedrijim jutrima.

1. Ustanovite jutarnji ritual koji vas raduje
Ili samo kopirajte onaj Lujzin provjereni. Nije teško i ne uzima mnogo vremena. Ona već u krevetu sebi šapne: Danas je baš dobar dan. Danas će biti odličan dan.

Zatim ustane i zahvali svom tijelu što je dobro služi i uradi vježbe istezanja. Nakon toga izgovori afirmacije poput: Danas kreiram predivan dan i predivnu budućnost. Na taj se način u svega nekoliko minuta usmjeri na pozitivan ishod, zahvali i da sebi ohrabrenje za dan pred sobom.

2. Smislite afirmaciju za svaku jutarnju aktivnost
Dok doručkujete, dok perete zube, dok se odijevate, dok pijete jutarnju kafu, dok se vozite na posao… Svaku radnju koju ponavljate baš svaki dan neka prati jedna afirmacija (npr. Ja sam magnet za predivne stvari. Svaki dan mi donosi nove prilike. Danas ću se puno smijati. Vidim ljepotu u svemu. Ja sam snažna i zdrava. Volim i voljena sam…). Vi ćete sami najbolje osjetiti koja vam rečenica najviše odgovara.

3. Pozitivna jutarnja meditacija
Zamislite da stojite u hodniku svog života. Iza vas su mnoga zatvorena vrata. Vrata koja predstavljaju stvari na koje više ne mislite i koje više ne izgovarate, iskustva koja više nemate. Ispred vas je hodnik kojem se ne vidi kraj. Primjećujete samo brojna vrata. Vrata novih iskustava.

Zamislite kako hodate i otvarate vrata najlepših iskustava – sreće, mira, ozdravljenja, blagostanja, ljubavi. Vrata razumijevanja, saosjećanja, oproštaja. Vrata slobode. Vrata samopouzdanja i neizmjerne ljubavi prema sebi. Sva su ona ispred vas. Koja ćete prva otvoriti?

Vjerujte svom unutrašnjem vodiču koji vas vodi prema onim iskustvima koja su za vas najbolja i koja omogućavaju napredak. Bez obzira na to koja se vrata otvore ili zatvore, ne zaboravite da ste uvijek sigurni.