Kako zadržati čovjeka kojeg volite?

Postoji puno stvari zbog kojih su muškarci i žene značajno različitiji nego što se to može očekivati

Premda muškarci i žene pripadaju istoj vrsti, različiti su kad je riječ o emocionalnim i mentalnim prohtjevima. Iako je teško generalizovati, postoje neki obrasci i opšte “muške stvari“ na koje mi često zaboravimo, a na koje bi trebalo da mislimo.

Između ostalog, muškarci ne žele da ih mijenjamo. Pogledaj što bi još trebalo da imaš na umu…

Ne postoje dvije iste osobe. Svi smo jedinstveni i različiti na svoj način i prema sopstvenim osobinama. Međutim, postoji puno stvari zbog kojih su muškarci i žene značajno različitiji nego što se to može očekivati. Zbog toga muškarac i žena još uvijek mogu da prođu kroz razdoblja nesporazuma – usprkos dugogodišnjem zajedničkom životu.

Postoji mnogo članaka koji otkrivaju i savjetuju šta muškarci zaista traže u vezi. I možda si već čitala te članke u svoje slobodno vrijeme. Ali, takođe je vrlo vjerovatno da se puno tih informacija nije zadržalo u tvom sjećanju. Zapravo, postoji mnogo činjenica o muškarcima koje žene često zaboravljaju, posebno kada se opuste uz nekog muškarca.

Ako želiš da tvoj partner ostane sretan, prisjeti se sljedećih stvari:

1. Muškarcima i dalje trebaju prostor i privatnost.

Samo zato što ste vas dvoje u ljubavnoj vezi ne znači da će on htjeti da provede sve svoje vrijeme s tobom. Još uvijek mu treba njegov slobodan prostor i vrijeme. Želi da održi svoju individualnost i da radi stvari koje želi u svoje slobodno vrijeme.

2. On ne želi uvijek da bude onaj koji preuzima inicijativu.

Kada se treba potruditi u vezi, on će biti spreman da učini svoj dio. Ako te zaista voli, neće se bojati da pokaže inicijativu u vezi. Ali neće htjeti da bude onaj koji to radi sve vrijeme. Želi da bude s djevojkom koja može da mu pokaže inicijativu i trud.

3. Nisu svi muškarci prevaranti.

Možda misliš kako je u redu da ga špijuniraš i kontrolišeš jer se bojiš da ćeš da ga izgubiš zbog druge žene. Možda misliš da je plemenito od tebe da se tako čvrsto držiš za njega. Ali, istina je da to njemu nije baš OK. Vrijeđa ga ako mu ne vjeruješ dovoljno da mu dopustiš da bude onakav kakav jeste. Ne želi da bude sa ženom koja stalno pretpostavlja da će je prevariti čim mu se ukaže prilika.


4. Ne odgovara na nerazumna očekivanja.

On shvata da ćeš imati određene standarde i očekivanja u vezi. Zapravo, on će poštovati tvoje želje. Međutim, neće udovoljiti nijednoj ženi koja bi imala nerazumna očekivanja. Pokušaće da da sve od sebe kako bi ti pomogao. Ali, moraš da znaš da neće da se ubije kako bi postigao (tvoje) nerazumne standarde. I dalje želi da budeš strpljiva i razumna s njim.

5. Želi da cijeniš njegov trud.

Možda misliš kako mu zapravo uopšte nije važno kažeš li hvala ili ne, ali jeste. Mnoge žene misle da su muškarci obično oni koji ne žele da ulažu napore u vezu. Ali, to je jako daleko od istine. Muškarci će uvijek biti spremni da se potrude. Oni jednostavno ne žele da se potrude ako žena ne potvrđuje ili cijeni taj trud. Uvijek će biti osjetljiv na zahvalnost.

6. Muškarci bolje reaguju na žene koje poštuju same sebe.

Uvijek će mnogo bolje reagovati na ženu koja zna kako da cijeni samu sebe. Ako ne možeš da mu pokažeš kakav tretman zaslužuješ, neće biti stvarno motivisan da te tretira na taj način. Ako mu pokažeš da si puna samoljublja, da brineš o sebi, te da si puna samopoštovanja, onda ga u osnovi podučavaš o tome kakve standarde imaš i kako želiš da budeš tretirana u vezi.

7. Ne želi da ga mijenjaš.

Ili ga voliš zbog toga ko je – ili ga ostavi na miru! On neće htjeti da bude s nekim ko mu ne daje osjećaj da je voljen i prihvaćen. On će samo htjeti da bude s djevojkom koja ga voli jako i bezuslovno – onakvog kakav zapravo jeste. Ako misliš da možeš da ga promijeniš, onda si poludjela – i u tom slučaju neće htjeti da ima ništa s tobom.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!