Kako uz pomoć sirćeta, kore narandže ili sode bikarbone ukloniti neprijatan zadah i kamenac?

Da li vodite računa o oralnoj higijeni onako kako treba? Prije nego što odgovorite potvrdno, sjetite se da to ne uključuje samo pranje zuba dva puta dnevno, već i redovno čišćenje koncem, korišćenje tečnosti za ispiranje usta i redovne posjete stomatologu. A čak i ako sve to radite, moguće je da ipak imate tvrdoglavi kamenac, a možete da probate da ga se riješite i ovim domaćim trikovima.

SODA BIKARBONA
Stari dobri lijek za gotovo sve, pa čak i za kamenac. Samo pomiješajte kašičicu sode sa pola kašičice soli i potom dodajte tome malo vode. Kada krenete da trljate zube četkicom, od te smjese nastaće gusta pasta i vodite računa da njome istrljate naročito desni i korijen zuba.

HIDROGEN PEROKSID
Treba vam hidrogen od 2 odsto. Pola čaše tog sredstva iskombinujte sa pola čaše mlake vode i potom samo grgoljite ovu mješavinu kao što biste to sa bilo kojim komercijalnim sredstvom za ispiranje usta. Samo pazite da ne progutate ni kap i da dobro isperete usta vodom kasnije, jer bi u suprotnom moglo da vam pripadne muka.

SIRĆE
Trebaće vam dvije kašićice bijelog sirćeta, jedna kašičica soli i 100ml vode. Od toga napravite domaće sredstvo za ispiranje usta. Neće mirisati sjajno, ali redovnom upotrebom primijeti ćete da kamenac nestaje.

NARANDŽA
Slijedeći put kada budete jeli narandžu (ali samo organsku), sačuvajte koru i spoljašnjim dijelom trljajte zube i desni. Vjerovali ili ne, kora citrusa sadrži mikroorganizme koji ubijaju naslage kamenca.