Kako ukloniti celulit: SJAJAN TRIK MASAŽOM STRAŽNJICE S MEDOM

Umjesto masaže možete nanositi med i tapkanjem te laganim utrljavanjem. Dobro je kožu lagano stiskati i štipkati kako bi se cirkulacija u tijelu pokrenula još višeJedan od najučinkovitijih načina rješavanja celulita je masaža. Upravo su masažu medom žene koristile još davno u drevnom Tibetu. Ova metoda se smatra jednom od najučinkovitijih, jer med povećava protok krvi i ubrzava metabolizam.

Masažu medom najbolje je raditi ujutro, odmah nakon buđenja. U njega se može staviti i nekoliko kapi aromatičnih ulja, naprimjer, od lavande, smreke, grejpa…

Postupak: Stavite malu količinu meda na vrhove prstiju i umasirajte na problematično područje. Kožu masirajte u smjeru kazaljke na satu i pazite da vam se prsti ne odvajaju od površine. Ako osjetite peckanje, to je normalno.

Nakon masaže obrišite višak mokrim peškirom ili isperite toplom vodom i ne nanosite nikakve kreme na kožu.

Umjesto masaže možete nanositi med i tapkanjem te laganim utrljavanjem. Dobro je kožu lagano stiskati i štipkati kako bi se cirkulacija pokrenula još više.

Nakon 15 minuta cijeli postupak ponovite na drugom dijelu tijela na kojem imate celulit.

Masaža neka ne traje duže od sat vremena i prakticirajte je svakih nekoliko dana, ne svaki.

Nekoliko recepata za pripravke za masažu na bazi meda:

1. Pomiješajte dvije kašičice meda s pet kapi limunovog ulja i po dvije kapi ulja lavande i eukaliptusa.

2. Pomiješajte dvije kašičice meda s po tri kapi ulja od limuna i ulja od borovnice te s po dvije kapi narandžinog i lavandinog ulja.

3. Pomiješajte dvije kašičice meda s po pet kapi narandžinog ulja i ulja od limuna

VAŽNI SAVJETI:
Ove mješavine pripremite neposredno prije masaže. U slučajevima kada koristite nekoliko vrsti ulja, najprije pomiješajte sva ulja, a med dodajte na kraju.

Ovu vrstu anticelulitne masaže medom treba izbjegavati tokom trudnoće, u vrijeme menstrualnog ciklusa, ako imate varikozne vene ili ukoliko ste alergični na ned, prenosi beetsandbones.com.