Kako u Indiji gušter “tiktik” pomaže vidovnjacima i astrolozima?

Ovo je istinita priča o dvojici mladića koji su su htjeli da isprobaju đjotišija (astrologa) i dali su mu horoskop mrtvaca. U tom trenutku je gušter tiktik pao sa zida na ventilator i poginuo. Naravno, po čitavoj je sobi nastao haos.

Postoji mišljenje da je materijalno postojanje vrsta sna. U snu, početak noćne more prate znamenja nepovoljnih situacija. Isto tako, naša stvarnost ukazuje na početak karmičke noćne more i to pomoću nepovoljnih znamenja ili pojava. Određene suptilne misli ili događaji postupno vode do grubih rezultata.
Sve počinje od percepcije. Povoljne energije u vrlini donose povoljne rezultate, a one u neznanju i tami donose negativne rezultate. Miješanjem takvih odlika postupno se ogleda određeni događaj, ali prije toga nastaju simptomi, kao što kod tijela – prije nego što oboli – dolazi do određenih znakova.
Shvaćanje znakova iz prirode zahtijeva određenu intuiciju. Kako sve to funkcioniše može se vidjeti na slijedećem primjeru. U Indiji postoji gušter koji se zove tiktik, jer ispušta takav zvuk. Ako se začuje tokom razgovora, onda se ono što je zadnje izgovoreno smatra istinom…
Jedna priča to lijepo ilustruje: dvojica mladića su htjeli da isprobaju đjotišija (astrologa) i dali su mu horoskop mrtvaca. U tom trenutku je gušter tiktik pao sa zida na ventilator i poginuo. Naravno, po čitavoj je sobi nastao haos.
Pogledavši duboko u horoskop, astrolog je zaključio da je to horoskop mrtvaca.
Mladići se nisu dali smesti, pa su ga upitali kako je on umro. Upravo u tom trenutku, astrolog je ispred kuće primijetio čovjeka koji je uz velik napor vukao kravu za konopac kojim je bila vezana oko vrata. Astrolog je odmah shvatio ovo znamenje i rekao da se čovjek objesio (što se na kraju ispostavilo tačnim).