KAKO U ARIZONI LIJEČE MJESEČEVOM SVJETLOSTI?

 Pacijenti tvrde da im je mjesečina pomogla izliječiti astmu, hemoroide, poremećaje štitnjače i druge smetnje.

Duboko u pustinji Arizone neobičan stroj koji radi na „energiju Mjeseca“ nudi nadu bolesnima od astme, ekcema, hemoroida i drugih tegoba. Aparat je konstruisao amaterski naučnik Richard Chapin, u nadi da će pomoći prijatelju koji je bolovao od raka. Službeno nazvan međuzvjezdani kolektor svjetla, 25-tonski uređaj sastoji se od 84 ogledala složena u šest redova jedno iznad drugog. Prema Chapinu, kolektor ima sposobnost koncentrisati svjetlo milion puta.

Terapija se provodi noću pa pacijent uđe u prikolicu u koju je usmjereno mjesečevo svjetlo prikupljeno ogledalima. Ko uđe u prikolicu, doživi doista neobično iskustvo, jer se nađe okupan koncentrisanim srebrnkastim sjajem Mjeseca. jedna seansa traje oko pet ili šest minuta, ali oni koji pate od težih bolesti mogu u prostoriji ostati i duže.

U Arizonu zbog mjesečeve svjetlosti dolaze ljudi iz cijelog američkog Jugozapada. Pacijenti tvrde da im je mjesečina pomogla izliječiti astmu, hemoroide, poremećaje štitnjače i druge smetnje.

Naučnica Corinne Davies, profesorica sa Sveučilišta u Arizoni, testirala je djelovanje mjesečine na sjemenkama. Postavila je hrpicu sjemenki ispred kolektora svjetla, dok je drugu pustila da se razvija na uobičajeni način. Sjemenke obasjane mjesečinom proklijale su mnogo uspješnije.

Stranka iz obližnjeg Tucsona otkrila je da koncentrat mjesečine ima još jedan učinak:

„Osim što su mom mužu nestale bradavice, idućeg dana dobila sam 1600 dolara u kasinu.“