Kako su to nekada dame radile, pravila iz 1937. godine: KAKO SE SVUĆI ZA MUŠKARCA

Magazin Life je iskopao izdanje iz 1937. godine u kome je bio objavljen članak o Školi za svlačenje na Menhetnu. Da, to je postojalo, a ovu svojevrsnu akademiju je vodio izvjesni Alen Gilbert, menadžer burleske, koji je svoja znanja iskoristio zarad očuvanja bračnog blaženstva svojih sunarodnika. Kako? Učenjem prosječne žene da se skida kao da je pola svetica, pola prostituka.

Gilbert je imao utisak da je nespretnost dobrih supruga u onom senzualnom dijelu njihovih bračnih dužnosti, jedan od glavnih uzročnika visoke stope razvoda. Pod sloganom “Posvećujem svoju školu svetinji američkog doma”, Gilbert je odlučio da pomogne. Škola, koja je imala i učitelje burleske, ali i žive „primjere“ koji su demonstrirali kako pravilno da skinete odjeću sa sebe, bila je i više nego uspješna – 48 supruga željnih znanja se prijavilo čak i prije zvaničnog otvaranja.

Koliko je to bilo interesantno, govori i činjenica da je za ovo dodatno obrazovanje trebalo izdvojiti 30 dolara – što je bila pozamašna suma u to vrijeme. Iako sa današnje tačke gledišta ovo može da djeluje prilično seksistički (zašto nekom nije palo na pamet da nespretnim muževima objasni gdje se zapravo nalazi okidač za ženski orgazam?), prilično je interesantno čuti kakve su to savjete dobijale američke gospođe između dva rata!

Evo savjeta damama iz 1937. godine o tome kako da se svučete za svog muškarca (da vas ne bi ostavio zbog neke koja se svlači bolje od vas):

1. Uredno svucite haljinu preko kukova i izađite iz nje. Moderni dodatak: Navucite je pravo preko glave i pretvarajte se da ste duh.

2. Podignite haljinu i savijte je, pa je uredno stavite na stolicu koja je inače prazna. Ovako dobre navike u spavaćoj sobi od ključnog su značaja za bračnu sreću nakon medenog mjeseca. Moderni dodatak: Seksi potezom bacite grudnjak na njega. Kada mu grudnjak ostane na glavi, smješkajte mu se.

3. Skidanje čarapa je prava umjetnost. Žene bi trebalo da koriste obje ruke i polako odozgo na dole da svuku čarapu po čarapu, bez mrštenja. Moderni dodatak: Ostavite čarape na podu kao seksi zmija koja mijenja svoju košuljicu. Sada nastupa trenutak kada bi trebalo da skinete i svog muškarca! Gilbert je taj dio izostavio.

4. Nježno skidanje čarapa ima dvije pozitivne strane u očima vašeg partnera, i mnogo je bolje nego da ih samo svučete naglim potezom. Ekonomski, vaš muškarac je zadovoljan jer nježno skidanje neće pokidati čarapu koju će on kasnije morati ponovo da vam kupi, a romantično, on je zadovoljan gracioznim prikazivanjem nogu svoje supruge.

I na kraju kakva je razlika danas? Stručnjaci su uočili 3 pozitivne strane savremenog skidanja, a to su:

1. Sada možete da se skidate kako god želite.

2. Ne morate da se vjenčate i da imate puno beba da biste imale seks.

3. Muškarci su (uglavnom) shvatili da nije poenta samo u njihovom zadovoljstvu, već i vašem!