KAKO STEPENICE UTJEČU NA FENG SHUI

Svim ljudima, koje interesira kreiranje dobro izbalansiranog feng shuija u kućama, vrlo često padaju svakakva pitanja na pamet …

Prvo i najvažnije predstavlja to koja je ustvari idealna pozicija ulaznih vrata prema feng shui filozofiji? Kako to da vrata kuće, ili stana, koja se otvaraju izravno ka stepenicama ulaznog hola stvaraju veliku količinu negativne energije i lošeg feng shuija? Je li stubište koje je sučeljeno s ulaznim vratima zaista toliko loša stvar i kako se ovo pitanje može riješiti prema feng shuiju?

Prvo i osnovno što se mora imati na umu, jeste da se ulazna vrata doma u feng shuiju nazivaju usta chia, jer putem njih kuća dobiva prijeko potrebnu energiju kojom se prehranjuje.

Kada je stubište smješteno izravno naspram ulaznih vrata, feng shui energija vrlo brzo napreduje u nižim ili višim katovima, time ostavljajući ulazni prostor ili cijeli prizemni kat bez dovoljne količine dobre feng shui energije.

Sa dizajnom većine stubišta, može doći i velikog ubrzanje toka energije koje dovodi do odbijanja, tako da sva strujanja koja nastoje ući u naše domove bivaju izgurana van.

Sva ova često postavljanja pitanja s tim u vezi posjeduju vrlo dobre osnove, ali ovakav problem također posjeduje više rješenja jer postoje različite varijacije stepeništa koja su okrenuta ka ulaznim vratima i pojedinačno stvaraju različita feng shui rješenja.

U slučajevima velikog foajea s mnogobrojnim arhitektonskim značajkama u prizemlju i stubištem postavljenim daleko od ulaznih vrata, vrlo je lakše kreirati dobar feng shui nego onda kada su stepenice smještene u skučenom ulaznom dijelu okrenute izravno prema glavnim vratima. Kada posjedujemo veliki foaje sa stepeništem poprilično udaljenim od ulaznih vrata energija se ustaliti i cirkulirati prostorom, harmonično se raspoređujući i pronalazeći svoj put u svaki dio našeg doma.

Onda kada je ulazni hol mali i stubište je okrenuto izravno prema glavnim vratima, energija se ubrzava i fragmentira mnogo lakše, primorana da se u milisekundi pokrene uz ili niz stepenište. Feng shui rješenje u ovom slučaju predstavlja fokusiranje na stvaranje dekorativnog stila ulaznih vrata koji usporava energiju i fokuisira je u pravcu svih dijelova prizemnog razine.

Ovo može biti postignuto sa strateški postavljenim umjetničkim komadima, velikom biljkom ili vazom sa cvijećem, specifičnim elementima namještaja ili ogledalom, ali imajte na umu da ogledala nikada ne smiju biti izravno sučeljena s ulaznim vratima, jer na taj način reflektiraju energiju umjesto da je privlače.

Feng shui rješenja mogu biti specifična za svaki prostor u ukoliko je vaš plan donio rješenje sa stepeništem suviše bliskim ulaznim vratima uvijek je vrlo mudro konzultirati se sa profesionalcima koji mogu usmjeriti tijek energije i pružiti vam vrlo korisne savjete kako biste popravili svoj chi.

U suštini, stepenice postavljeno direktno naspram ulaznih vrata predstavljaju sličan feng shui izazov kao onda kada su stražnja vrata u ravnini s ulaznim. U oba slučaja, chi je prinuđen da vrlo brzo napusti prostor i nije mu pružena prilika da se ustali i cirkulira harmoničnim tijekom po vašem domu.

dizajndoma.hr