Kako sniziti holesterol: DOVOLJNO VAM JE 15 MINUTA OVIH VJEŽBI DNEVNO

Ako imate problema s povišenim kolesterolom prije svega se trebate konzultirati s liječnikom o eventualnim terapijama, no postoje vježbe koje možete raditi doma, a koje mogu pomoći pri snižavanju kolesterola.

Kolesterol je voštana supstanca koja se nalazi u krvi. On pomaže u izgradnji zdravih stanica, ali ako ga je previše on može uzokovati nakupine masnoće u krvotoku. Kolesterol može povećati rizik od srčanih bolesti, srčanog ili moždanog udara.

Nažalost, simptoma nema i samo krvnim pretragama mogu se provjeriti razine kolesterola u krvi.

Mnogo je načina kako se razine lošeg kolesterola (LDL-a) mogu smanjiti, a jedan os najboljih je 15 minuta neke aerobne vježbe svaki dan. Ako već ne trenirate možete krenuti s hodanjem, plivanjem, vožnjom bicikla i trčanjem.

Važno je ostati konzistentan kako bi se vidjeli rezultati. Trigliceridi su u kolesterolu te se koriste za energiju, kada vježbate, sagorijevate ih i razine kolesterola se snižavaju. Naravno, uz to biste se trebali i zdravo hraniti te jesti namirnice bogate “dobrim” kolesterolom.

Kada vam 15 minuta navedenih tjelovježbi postane prelako, pojačajte tempo i dodajte još koju minutu. Cijelo vrijeme se konzultirajte i s liječnikom, piše Eat this.