Kako se riješiti vaški sa ovim jednostavnim i bezbjednim prirodnim receptom

Za mnoge roditelje su vaške najgori dio roditeljstva. Ova mala, jeziva stvorenja bez krila obitavaju na ljudskoj kosi i hrane se malim dozama krvi iz kože glave.

Uprkos činjenici da ovo zvuči potpuno mučno, vaške su često problem kod djece predškolskog i školskog uzrasta. Čak iako djevojčice češće dobijaju vaške od dječaka, sva djeca imaju rizik od dobijanja ovog parazita.

Iako vaške nisu toliko opasne i neće raširiti dijapazon infekcija, ipak ih ne treba zanemarivati jer konstantno češanje može dovesti do poremećaja ili infekcije kože. Ukoliko vam razni skupi tretmani i šamponi ne pružaju rezultate kakve ste očekivali, isprobajte ovaj prirodni recept koji je i zdraviji i efikasniji od kupovnih opcija.

Sastojci:

– Vodica za ispiranje usta
– Bijelo sirće
– Kapa za tuširanje ili najlon kesa
– Nekoliko peškira
– Šampon za kosu
– Češalj za vaške

Jednostavna uputstva

Natopite kosu vašeg djeteta sa vodicom za ispiranje usta toliko da im kosa bude potpuno mokra. Kada njihova kosa postane potpuno natopljena, prikupite kosu i prekrijte je plastičnom kesom ili kapom za tuširanje i ostavite da odstoji sat vremena. Možete koristiti i nekoliko kesa, bitno je samo da dio oko kose bude čvrsto zatvoren kako bi vaške ostale unutra, webtribune.rs.

Nakon sat vremena oprezno skinite kesu ili kapu. Možda će vas začuditi broj vaški koje pronađete ali to je znak da ovaj metod funkcioniše. Zatim isperite vodicu za usta i natopite kosu djeteta bijelim sirćetom. Opet pričvrstite kesama ili kapom. Ostavite da odstoji još nekih sat vremena i zatim isperite i sirće iz kose koristeći i šampon ovog puta.

Kada završite pranje kose, očešljajte kosu vašeg deteta češljem za vaške. Sirće služi za razlaganje ljepila koji pričvršćuje jaja vaški, tako da ih lako možete iščešljati.

Miris vodice za ispiranje usta će ih držati podalje. Vaške naročito ne vole miris peperminta, stoga možete staviti malo vodice pomiješane sa običnom vodom u bocu sa raspršnjivačem i poprskati time kosu vašeg djeteta prije nego što ode u školu.

Ovaj metod možda zahtjeva nekoliko sati ali je njegova prednost što nije pretrpan štetnim hemikalijama i mnogo je pristupačniji od svih preparata za eliminisanje vaški na tržištu. Isprobajte ovaj recept i nećete zažaliti.