Kako se riješiti pauka u stanu – pravi način je samo jedan!

 

Ove male osmonoge zvijeri spremne su iskočiti iz svih krajeva sobe, a brojne stare teorije o tome kako ih se riješiti ustvari su potpuno beskorisne, piše Independent.


Mirisom ih nećete otjerati
Pauci ne mirišu stvari onako kako to čine ljudi, kaže Lawrence Bee, glasnogovornik Britanskog arahnološkog društva. Oni informacije prikupljaju pomoću jako sitnih dlačica na svojim nogama, kojima prate i kretanje zraka.
Ta činjenica poništava stare bapske priče kako ulje čajevca i ocat mogu spriječiti pauke da uđu u vaš prostor. Ako je neko i iskusio koristi od ovih sastojaka, radilo se o slučajnosti, uvjerava Bee.

Nažalost, ne postoje ni znanstveni dokazi koji bi podržali teoriju da se paukove može otjerati divljim kestenima.
Načini obrane koji djeluju
Ali, Bee je predložio da dobro pokrpate sve rupe na podovima, jer je to najčešći način na koji pauci ulaze u kuće. Isto tako bi se trebalo blokirati sve uglove stropova, jer tamo najčešće pletu svoje mreže.
Dobro bi bilo i maknuti biljke koje držite u loncima dalje od prozora. Na kraju, Bee je naglasio kako je važno pokušati prihvatiti paukove, jer upravo oni znatno umanjuju broj drugih insekata, kao što su muhe. Uz to, još nikada nitko nije umro od ugriza kućnog pauka.
Drugim riječima, možda je napokon vrijeme da odrastete i prihvatite činjenicu da su pauci korisni sustanari.