Kako se riješiti negativne energije u domu: DA BIJES I TUGA NESTANU

Kako bi u vašem domu vladala pozitivna energija, dom mora biti uredan i čist. Sve što se događa u prostoru u kojem živite na neki način “upija” i u zidove, predmete, namještaj. Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.

Bacite stare stvari
Postoji vjerovanje da je loša energija zarobljena u starim stvarima, posebno ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još mogu na sebi imati emocije koje ste osjećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, bijesa.

Morska so
Prema nekim tradicionalnim vjerovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osjećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po uglovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, možete pomiješati toplu vodu i so i time obrisati podove.

Očistite ulaz u kuću
Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljnu prljavštinu koja u sebi sadrži lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena će energija biti eliminisana.

Pustite muziku
Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče na način da se negativna energija razbije i nestane. Takva je muzika dobra, ne samo za naš prostor već i za dušu, jer budi pozitivne misli i emocije.