Kako se pozdravljaju u svijetu? Negdje plaze jezik, negdje se ljube, a negdje je stisak ruke srdačan pozdrav!

Došli ste u neku stranu zemlju i u skladu sa svojom kulturom, ljudima pružate ruku. Oni vas blijedo gledaju i ništa im nije jasno, a vi se u Rimu ne ponašate kao Rimljanin i bez veze se sramotite. Naučite zato kako pozdravljati širom naše planete.

Francuska: Poljubac u svaki obraz
U zemlji poznatoj po vinima i sirevima, ali i još po mnogo čemu, kad nekog sretnete na ulici daćete mu dva poljpca, po jedan u svaki obraz. Tako da, ponudite svoj desni obraz i pustite Francuza da vas redom poljubi.

Japan: Naklon
Ovdje zaboravite na rukovanja ili još gore, poljupce. U Japanu je najčešći pozdrav naklonom, koji se praktikuje posebno u poslovnom svijetu.

Argentina: Poljubac u desni obraz
Kad u Argentini želite nekog pozdraviti, nježno naslonite svoj obraz na desni obraz osobe koju pozdravljate, i blago je poljubite. Dakle, ovdje je jedan poljubac sasvim dovoljan.

Filipini: Zglob prislonjen na čelo
Ovo je stvarno čudno. Na Filipinima prilikom pozdravljanja sa starijim osobama, pristojno je uzeti njihovu ruku i prisloniti zglob na čelo u znak poštovanja.

Rusija: Stisak ruke
U Rusiji je najuobičajeniji pozdrav jak stisak ruke.

Tibet: Plaženje jezika
I dok bi vas svugdje za ovakvo pozdravljanje proglasili divljakom, na Tibetu je ono dobrodošlo.

Novi Zeland: Hongi
Tradicionalni pozdrav starosjedeoca, tj. Maora. Vrlo je jednostavan, a radi se prislanjanjem čela i nosa na čelo i nos druge osobe.

Ukrajina: Ljubljenje triput
Kao i na primjer u Srbiji i Grčkoj, Ukrajinci se ljube tri put u obraz. Kreće se od lijevog obraza, pa tako on dobije poljubac više od desnog.

Tajland: Wai
Spojite ruke u položaj za molitvu i spustite glavu na način da vam palčevi dodiruju bradu, a vrhovi prstiju čelo. Eto, da znate ako vas put nanese.

Grenland: Kunik
Ovako se pozdravljaju međusobno bliske osobe, pa ako osjećate bliskost sa nekim sa Grenlanda, uradite slijedeće. Nos i gornju usnu prislonite na čelo ili obraz osobe koju pozdravljate i udahnite vazduh.