Kako se Olivija Njutn Džon 30 godina bori sa rakom: U TERAPIJI I ULJE KANABISA!

Treći put se borim sa rakom, vjerujem da ću pobijediti – priznala je u nedavnom intervjuu Olivija Njutn Džon, koja koristi konvencionalno i alternativnu medicinu, te poseban režim ishrane
Australijska glumica Olivija Njutn Džon, koja krajem septembra puni 69 godina, gostujući na kanalu televiziji “Seven” otkrila je da se rak ponovo vratio i zahvatio dio kičme, piše “Ju-Es-Ej tudej” (USA Today).

Na pitanje da li je uplašena Australijanka je kazala:

“Ne mogu da kažem da me u nekim trenucima ne uhvati strah, čovjek sam… Ali moj suprug je uvijek uz mene, i on me uvijek podržava. Vjerujem da ću pobijediti, to je moj cilj”, istakla je ova hrabra žena.

Olivija se sa rakom borila dva puta ranije. Prvi put 1992. godine se liječila od raka dojki, a nakon uspješnog oporavka i otklanjanja tumorskog tkiva ljekari su joj 2013. godine pronašli tumor u njenom ramenu nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala glumica.

U intervjuu Njutnova je otkrila svoje metode liječenja. Osim tretmana radioterapije, koje se naravno sprovode pod nadzorom ljekara, ona se trudi da njena ishrana bude što zdravija i koristi ulje kanabisa kako bi lakše podnijela bolove.

Olivija kaže da je odlučila da ovu borbu sa rakom ipak zadrži za sebe:

“Prvi put sam govorila o tome, drugi put mislim da stvarno ne moram. Jednostavno to nije nešto što treba da dijelim sa ljudima. Riječ je o mom životu i riješila sam da ga čuvam za sebe.”