Kako se obući za uspjeh prema bojama vladajućeg elementa

Dobar stil znači više od unutrašnje snage i poštovanja, što se pozitivno odražava na uspješnost u svim aspektima života

Imidž neke osobe nije toliko povezan sa naslijeđem – koliko sa njenom nadogradnjom i raznolikosti tokom života. To se posebno odnosi na kulturu tijela, lični stil koji najbolje odražava vaš duh i emocionalno stanje. Najvažnije je izgraditi zdrav duh u zdravom tijelu, što prije svega zavisi od odabira pravilne ishrane, životni prostor uređen prema pravilima feng šuija, neki vid sportske aktivnosti poput joge ili jednostavne šetnje u prirodi.

Podrazumijeva se da svako od nas treba poznavati barem osnovne principe lične higijene, odjeće i obuće što predstavlja način podizanja sigurnosti i samosvjesti. Ono što feng šui povezuje sa stajlingom su kvalitetni materijali od kojih se pravi odjeća, pravilan odabir boja koja najbolje odgovaraju vašem karakteru ili feng šui elementu kojem pripadate (voda, vazduh, zemlja, vatra).

Podrazumijeva se da svako od nas treba poznavati barem osnovne prencipe lične higijene, odjeće, i obuće što predstavlja način podizdanja sigurnosti i svijesti. Ono što feng šui

 VODA (Škorpija, Ribe, Rak)

Osobe koje pripadaju elementu vode najbolje se osjećaju kada nose plavu, teget, tirkiznu, tamnozelenu i crnu odjeću, kao i onu boje modrog mora. Materijali prilagođeni elementu vode jesu svila, lan, mješavina lana i svile, sjajni pamuk, mekana koža, kašmir ili vuna.

Stil treba biti opušteniji, modernih krojeva, bez oštrih linija. Što se tiče dama, ljeti se preporučuje otvoreni dekolte, haljine i zavodne majice na bretele, a muškarci – majice kratkih rukava, uvijek otkopčano dugme na košulji bez kravate. Kada je riječ o bojama, preporučuje se tirkizna, svijetloplava i boja bambusa. Zimi se savjetuju vuneni odjevni predmeti u tamnoplavoj ili crnoj boji. Ukoliko je na radnom mjestu obavezna neka vrsta uniforme, to će svakako zakomplikovati stvar osobama koje pripadaju ovom elementu.

U tom slučaju nastojaće da toj garderobi dodaju neki detalj koji će im dati osjećaj slobode. Savršen kristali za ljude koji pripadaju ovom elementu jesu naravno plavi akvamarin, lapis lazuli, tirkiz i crni opsidijan. Žene mogu nositi ove kristale kao nakit, dok kod muškaraca to može biti neki diskretni detalj na satu , dugmad za košulju ili igla za kravatu.

Vazduh (Vodolija, Blizanci, Vaga)

Dame kojima pripada elementu zemlje vole opuštenu varijantu, ali sa vrlo definisanim detaljima, poput dugmadi, marama, i velikih torbi. Ove dame nisu ljubitelji teške šminke pa se šminkaju veoma diskretno. Uvijek se vole osjećati udobno pa se najbolje osjećaju u laganoj odjeći, jednostavnih boja i kroja.

Ovom elementu najbolje odgovaraju elementi poput pamuka, vune i lana u krem, žutoj, svim nijansama braon boje, kao i u boji pijeska. Posebno trebaju nositi ovakvu odjeću kada se osjećaju nesigurno ili su nervozni pred neki važan ispit ili sastanak. Dobro im stoje i kontrasti od bijele i crne boje pa njih treba da biraju za poslovne sastanke, ili kada počinju sa nekim važnim projektom.

Kada je riječ o nekom romantičnom susretu, treba da odaberu odjeću svijetloroze boje, pink ili rubin – crvenoj boji. Nećete pogriješiti ako odaberete varijante ovih boja jer ćete muškarce ovom kombinacijom „obarati s nogu“. U ovakvoj prilici izaberite nakit od rozenkvarca, koji pojačava romantične emocije. Za jačanje energije i polje poslovne rezultate poslužiće vam gorski kristal.

 

Zemlja (Bik, Djevica, Jarac)

S obzirom da ove osobe vole biti prve u svemu, kreativne su i vole inovacije, nije ni čudo da u garderobi imaju odjeću sa animal printom, odjeću roze i svijetloplave boje, kao i mnogo različitih egzotičnih materijala.

Ne vole da im se neko miješa u stajling – sami će sa vremenom korigovati ono što smatraju pogrešnim. Kada je riječ o poslovnom stilu, godinama se pridržavaju provjerenih kombinacija, sve dok se neka kolegica ne pojavi u novoj varijanti dres – koda kojeg će pripadnice ovog elementa bez stida kopirati ali uvijek uz dozu ličnog pečata.

Osobama koje pripadaju elementu drveta savršeno odgovaraju zelena i plava boja, kao i nijanse braon i sive. Prilikom započinjanja nekog novog posla treba da obuku nešto u zelenoj ili plavoj varijanti. Što se tiče nakita, osobe u elementu drveta treba da nose krupne komade nakita poput medaljona.

 

 

VATRA (Lav, Strijelac, Ovan)

Izbor boja za osobe ovog elementa je veoma očigledan ako sagledate boje iz sunčevog spektra i vatre poput crvene, žute, narandžaste i ljubičaste. S obzirom na dobar odnos sa elementom zemlje, možete eksperimentisati i sa zemljanim bojama.

 

Osobe u ovom elementu će često imati više stilova tokom života ali u svim će uvijek dominirati poznati brendovi. Osoba tipa vatre ne može pogriješiti u odabiru svog imidža. Uvijek dominiraju najpoznatiji brendovi, kvalitetni i rijetki materijali, najbolje cipele, satovi, nakit i marame.

Nakit je skoro uvijek ukrašen zlatnim detaljima. Poludrago kamenje je u vidu crvenog granita i narandžastog korneliona, a skupi i obrađeni rubin će ove osobe ispunjavati snagom i moćima. Muškarcima se preporučuju zlatni prstenovi, igle za kravatu, pribor za cigare i skupocijeno naliv pero.

 

(aura.ba)