Kako se nosite sa stresom zavisi od krvne grupe

Krvnu grupu važno je znati i zato što može da nam kaže kojim smo bolestima skloni, ali i kako se nosimo sa stresom te kako se najbolje riješiti stresa!Kako ćete se nositi sa stresom zavisi i od toga koja ste krvna grupa. Naime, naučno je dokazano da osobe s krvnom grupom A najgore podnose stres, a to je zato jer imaju viši nivo kortizola u krvi, hormona odgovornog za osjećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa.

Fizička aktivnost odličan je način za tjeranje stresa, a stresu podložnim ljudima s krvnom grupom A preporučaju se umirujuće fizičke aktivnosti poput tai chija i joge koje snižavaju nivo kortizola. Osobe s krvnom grupom 0, pokazala su istraživanja, pak najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tijela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energična vježba koja će ekspresno ukloniti osjećaj stresa.

Osobama s krvnom grupom B najviše pašu joga i drugi blaži oblici vježbe, dok pojedinci s krvnom grupom AB najbolje funkcionišu kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osjećaja stresa.