Kako se njeguju poznate dame: Pire od jagoda za snježnobijele zube, maska od paradajza za mladolikost!

Angelina Jolie

Sofiji Loren mladenački izgled lica čuva maska od paradajza, meda i maslinovog ulja, a Cindy Crawford svoje podočnjake i bore oko očiju pegla kriškama sirovog krompira.

Iako su za izgled svjetskih diva uglavnom zaduženi brojni stilisti, modni kreatori, kozmetičari, šminkeri i fitness treneri – u svakodnevnom životu i one su samo žene. Kada je o ljepoti riječ, i one imaju svoje male tajne, i nimalo spektakularne, već sasvim jednostavne, no vrlo učinkovite savjete i recepte. I one, kao i obične žene, sredstva za ljepotu često pronalaze u svojim kuhinjama umjesto na policama glamuroznih dućana. I na njihovim se listama preparata za ljepotu nalaze domaći pripravci od sasvim običnih jabuka, jagoda, kivija, krompira ili rajčice.

Tajne njihovih savršenih tjelesnih proporcija kriju se pak u redovnom džogingu, te kursevima fitnesa ili joge, u čemu ih također nije nimalo teško kopirati.
Sofiji Loren mladenački izgled lica čuva maska od paradajza, meda i maslinovog ulja, a Cindy Crawford svoje podočnjake i bore oko očiju pegla kriškama sirovog krompira.

Salma Hayek se zaklinje u hladnu vodu

Sandra Bullock zaklinje se u jabuke. Jedna jabuka dnevno pomaže joj sačuvati ljepotu iznutra, a ploške sirovih jabuka, kojima trlja lice jednom sedmično, izvana. Zahvaljujući prirodnim jabučnim kiselinama koje uvjetuju lagani peeling, njeno je lice svježe, glatko i sjajno.
Suprotno očekivanjima, Salma Hayek ujutro ne koristi nikakvo sredstvo za čišćenje kože, već svoje lice i vrat samo ispljuska hladnom vodom.
Catherine Zeta Jones pažnju plijeni ne samo svojom ljepotom, već i svojim osmijehom. Tajna njenih biserno bijelih zubi leži u prastarom receptu njene bake. Catherine jednom sedmično izbjeljuje zube pireom od jagoda spremljenim u svojoj kuhinji.

Ornella Mutti vjeruje kiviju

Ornella Mutti gotovo da uopće ne koristi kupljena kozmetička sredstva, već ih spravlja sama. Njena je tajna maska od gnječenog kivija pomiješanog sa čajnom kašičicom meda i malo jogurta. Masku treba nanijeti i držati na licu oko 20 minuta.
Natalie Portman svaki dan lice nježno istrlja kriškama sirovog krompira, što kožu njenog lica čini glatkom i sjajnom.

Kriške sirovog krompira predstavljaju malu tajnu i jedne od najljepših žena svijeta, Cindy Crawford, koja ih stavlja na oči kako bi se riješila podočnjaka i ispeglala sitne bore.

Ulje od ruže za Džuliju Roberts

Sharon Stone također smatra da ljepote nema bez zdravog i aktivnog života, pa dan počinje jutarnjim joggingom. Među tajne njene ljepote i savršenog stasa ulazi još i vegetarijanska prehrana, te ayurweda tretmani.

Sharon Stone također smatra da ljepote nema bez zdravog i aktivnog života, pa dan počinje jutarnjim joggingom. Među tajne njene ljepote i savršenog stasa ulazi još i vegetarijanska prehrana, te ayurweda tretmani.

Sophia Loren, prava je Talijanka i kada je ljepota u pitanju. Tajna njenog mladenačkog izgleda leži u maski od paradajza koju oguli, zgnječi i pomiješa sa supenom kašikom meda i malo maslinova ulja, te je na licu drži najmanje pola sata.
Sarah Jessica Parker pak tvrdi da je ulje šipka, plodova divljih ruža, koje navečer izdašno nanosi na kožu, jedina tajna ljepote i mladenačkog izgleda kože njena lica i tijela. Ulje od ruže uvjetuje ljepotu i Julie Roberts, koja usto predlaže i prehranu baziranu na sirovoj hrani.

 Svi su ludi za kokosovim uljem

Iako naučnici nisu složni po tom pitanju, neki od njih tvrde da je kokosovo ulje odlično za srce, gubitak težine, kosu, zube i zdrav izgled kože, a mnoge su zvijezde postale ovisne o ovom proizvodu.

Gwyneth Paltrow koristi ga za hidrataciju nakon kupke, Angelina Jolie doručkuje kokosovo ulje, Jennifer Aniston koristi ga kada želi pokrenuti metabolizam, a Gisele Bündchen ga je učinila sastavnim dijelom vlastite kozmetičke linije.
Jedan poznati časopis ustvrdio je da Miranda Kerr svaki dan popije četiri kašike kokosovog ulja.

 

 

error: Content is protected !!