Kako se na jednostavan način riješiti bora

Naime, stanje mišića i tetiva vrata i glave igra ogromnu ulogu, utiče na boju kože i određuje da li imate li podočnjake, bore i da li vam je natekla koža.

Epikranijalna aponeuroza je tvrd sloj gustog vlaknastog tkiva koji prekriva gornji dio lobanje u ljudskom tijelu.

Koža lica i glave godinama gubi elastičnost i postaje više vezana za lobanju. Usporava se mikrocirkulacija krvi i stvara učinak uskog šešira koji vrši pritisak na glavu i spušta lice.

Ovdje dolazi od povećanja kapaka i dubokih bora, piše Bright Side.

Zdravo stanje vlasišta je kada je ono pokretno. To može da se postigne masažom ovog područja pa što je vlasište pokretnije, vaše lice će izgledati mlađe.

Masažom glave ćete postići bolji rast kose, poboljšanu cirkulaciju, normalizaciju rada srca, smanjenje intenziteta glavobolje, manje oticanje lica, prirodno podizanje lica, a bore će vam postati manje vidljive.

Bočni zahvat

Pokupite i držite kosu s obe strane glave, centimetar iznad ušiju, lagano je povlačite prema vrhu.

Zadržite ovaj položaj. Nagnite glavu malo napred da biste povećali napetost kože i vršite kružne pokrete rukama u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Masirajte 30-40 sekundi.

Držite se iza ušiju

Uhvatite kosu s obe strane iza ušiju i povucite je prema vrhu. Držite ovaj položaj, a zatim laganim kružnim pokretima vršite masažu u smeru kazaljke na satu i obrnuto.

Masirajte 30-40 sekundi, prenosi Klix.ba.

Držite čelo i zadnji dio glave

Uhvatite kosu na zadnjoj strani glave i na čelu, lagano povucite kosu prema vrhu, zadržite ovaj položaj, a zatim kružnim pokretima masirajte u smjeru kazaljke na satu i obrnuto. Masirajte 30-40 sekundi.

Od čela do vrha

Postavite prste obje ruke na čelo, na liniji kose i masirajte prema vrhu laganim pritiskom i kružnim pokretima.

Obratite više pažnje na područja u kojima osjećate bol. Masirajte 30-40 sekundi.

Masaža unazad

Postavite prste obe ruke na zadnju stranu glave i masirajte prema vratu laganim pritiskom i kružnim pokretima.

Obratite dodatnu pažnju na područja na kojima osjećate bol. Masirajte 30-40 sekundi.

Limfna drenaža

Ruke savijte u šake i stavite ih na kosti na bočnim stranama zadnjeg dijela glave. Masirajte područje kružnim pokretima.

Ova masaža može da se radi tokom dana, ali najbolje vrijeme za nju je odmah nakon što se probudite – u sjedećem položaju ili dok stojite.

Masirajte 30-40 sekundi.