Kako se Ivo Zovkić Zota riješio gihta: DVA PUTA SE MAŽEM „BOŽIJOM KREMOM“ I JA NEMAM PROBLEMA!

Kada 59-godišnjeg Ivu Zovkića iz Tromošnice, kojeg u Orašju i cijeloj Posavini poznaju po nadimku Zota upitate „Kako je“, uz osmjeh, kazat će „Dobro je, nedao Bog goreg“. A njega život nije mazio. Njegova sudbina, zapravo je, jedna od onih težih, surovijih…. Život ga nije mazio, ali uprkos ni malo zavidnoj finansijskoj situaciji, te narušenom zdravlju, on nije izgubio optimizam, niti smisao za vedrinu.

Nema stalnih primanja, ali se snalazi. Radi na dnevnicu. I ima posla. Kaže, ima se šta pojesti i popiti.

„Imam svoju lijepu ženicu, s kojom mi je život puno ljepši. Ona me pazi kao da sam joj kap vode na dlanu“ – kazat će nam Ivo.

Otkriva nam da sa kostima i zglobovima ima problema u zadnjih tridesetak godina. Počelo je sa blagim tegobama, a onda se sve pojačavalo. A sve je krenulo iz koljena. Ono je prvo počelo škljocati i izdavati ga.

„Imam krhke kosti od kako znam za sebe. Ljekari su mi prvo rekli da mi je otišla hrskavica u oba koljena, pa su predlagali da mi zamijene obje čašice. Ali, to puno košta, a ja nemam toliko novca – ispričao nem je Ivo.

Opredijelio se za „jeftiniju“ varijantu liječenja. Promijenio režim ishrane, nabavljao jeftinije lijekove, a kada bi baš bilo teško spašavali bi ga injekcijama.

Nakon oštećene hrskavice stigla je nova nevolja. Koljeno je počelo da „bubri“ i sve više da boli. Priča nam da je bilo dana kada mu je supruga oblačila pantalone, jer on ih sam nije mogao ni obući, niti skinuti.
Na novim specijalističkim pretragama dijagnosticirali su mu giht – upala zgloba (artritis) uzrokovanu stvaranjem kristala mokraćne kiseline u zglobovima.

„Ne daj Bože nikome da boluje od gihta. Ko to nije imao, i ne zna šta su Isusove muke – kazuje naš sagovornik.

Bilo je dana kada kada uopće nije mogao hodati, a koljena natečena k`o fudbalska lopta. Liječio se alopurinolima, injekcijama, oblogama….

„Sve su to bile skupe terapije, ali nisu davale trajne efekte poboljšanja. Dobro mi je dok ih koristim. Maksimalno mjesec dana nakon što ih prestanem koristiti giht bi opet „podivljao“, priča Ivo.

Odlučio se da proba sa prirodnim terapijama. Bilo je to prošle godine. S nalazima u ruci pokucao je do biljne apoteke Jasminka Šarića, cijenjenog posavskog travara.

„Dobio sam „Božiju kremu“ i još jednu tinkturu za čišćenje organizma. Mazao sam se dva puta dnevno. Iz dana u dan sve mi je bilo lakše. Otok se povlačio, a bolovi nestajali. U roku od deset dana nestali su tragovi gihta, koljena poslušnija. Od tada ja u kući mogu da nemam hljeba, ali ne smijem ostati bez Jasminkove „Božije kreme“ kazao nam je presratni Ivo Zovkić.

O travaru Jasminku Šariću iz Orašja, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe stižu hvalospjevi sa svih strana. Svi se slažu da su njegove biljne terapije veoma učinkovite!

Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tinkture, kreme, čajeve za sve boljke današnjice.

„BOŽIJA KREMA“POMAŽE I KOD PSORIJAZE
Od prošle godine ovu „Božiju kremu“ koristi i moj rođak iz Vinkovaca. Kada je vidio da mi se otok od gihta povukao, a ja znatno pokretljiviji i vitalniji, pitao me šta koristim. Ja mu kažem Jasminkovu „Božiju kremu“. On pogleda pakovanje, čita, pa reče:
„Ova krema pomaže i kod psorijaze. Trebao bih probati“ – kaže.

Inače, on je godinama na mukama zbog te psorijaze. Koža mu se izaspe, svrbi ga, ponekad se pojave rane od češanja.
Uzme on, namaže se nekoliko dana zaredom. Veli, da mu je puno bolje. Uvjerio se. Od tada redovno je naručuje kod Jasmina. Ta „Božija krema“ mu je potpuno uklonila svrbež i crvene fleke od psorijaze – ispričao nam je Ivo.

Kostobolja, išijas, reuma, upale: ČUDOTVORNA VIŠENAMJENSKA BOŽJA KREMA

Univerzalna prirodna krema koju bi trebalo imati svako domaćinstvo, spas je za kostobolju, upale, te najteže okorjele bolesti.

Pomaže kod: svih vrsta kostobolja, upalni zglobova, artritisa, osteoporoze, artroze, lumboishialgije, reume, upaljene vratne kralježnice, varikoznih vena, tromboze i gangrene, upale dojki i cista, bolesti štitnjače i limfnih čvorova, svih vrsta kožnih oboljenja, psorijaze, dermatitisa, čireva, akni, ispucanih ruku i peta, otvrdnuće prsne žlijezde, artritis, upalu staničnog tkiva, upalu kostiju, razne rane i ostale bolesti.

Kontakt telefoni travara Jasminka Šarića su: 063 148 507 ili 064 445 05 72. Pozivni za BiH je 00387.