Kako se brzo riješiti celulita?

Kako bi se borili protiv celulita, nije nužno plaćati skupe tretmane i kreme, već je potrebnije napraviti red u svom tanjiru.

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mjestu je slatki krompir (batat) kao jedna od najhranjivijih namirnica, puna vitamina C i E, beta karotena i kalija. Sadrži dosta antioksidanata a česća konzumacija se preporučuje s ciljem poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, ključnih za uklanjanje celulita.

Kelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrži i indol-3-karbinol koji se u tijelu pretvara u di-indolil-metan koji pomaže enzimima jetre u blokiranju proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji je nemliječni izvor kalcija i alfa lipoinske kiseline koja sprječava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga koje zovemo celulit.

Naravno, potrebne su i ciljane vježbe za mišićno područje na kojima se nalazi celulit pa kad sve to iskombinujete vaše noge će lakše zadobiti izgled koji želite.