Kako saznati da li vam neko prisluškuje mobitel

Mnogi od nas, iako su „čisti kao suza“, ponekad posumnjaju da im neko prisluškuje telefon. Uglavnom je to obična paranoja, a da biste je izbegli – provjerite da li vam se dešavaju ove stvari.

Ukoliko ste nekad posumnjali da vas neko prati i da prisluškuje vaš mobilni telefon, ne bi bilo loše da obratite pažnju na neke signale.

Naravno, treba imati na umu da problemi tokom razgovora mogu biti i tehničke prirode, ali stručnjaci kažu da, ako vam se ovo događa, vrlo vjerovatno vas neko prisluškuje.
ODJEK (EHO)

Pričate sa nekim i čujete odjek svog sopstvenog glasa, i čini vam se kao da ono što ste rekli do sagovornika stiže sa nekoliko sekundi zakašnjenja… Ukoliko se ovo često ponavlja, eto razloga za sumnju.

ZAGRIJAVANJE I BRŽE PRAŽNJENJE BATERIJE

Baterija vašeg telefona je topla čak iako ga niste koristili neko vrijeme. Takođe telefon morate da dopunjavate tokom dana jer vam nešto „srče“ bateriju.
ISKLJUČIVANJE TELEFONA TRAJE PREDUGO

Androidima treba malo više da se uključe i isključe, međutim ukoliko to baš predugo traje, to je znak da bi trebalo da posumnjate.

Savjet:

Ipak, prije nego što počnete da paničite i paranoišete, prebacite karticu u neki drugi mobilni uređaj i provjerite da li će se isto događati. Također, provjerite i uređaje vaših ukućana. Ukoliko problem postoji samo sa vašim aparatom/karticom, to je znak da bi trebalo da posumnjate.