Kako reagovati kada sumnjate da vas voljena osoba vara?

Da ne biste ispali bezrazložno ljubomorni, morate čitavom problemu da pristupite zrelo


Sumnja da vas partner vara je jedno je od najgorih osjećanja koje možete doživjeti. Iako je vrlo moguće da ćete imati potrebu da preturate po ličnim stvarima partnera, postoji nekoliko zdravijih metoda rješavanja problema koje bi trebalo najprije da isprobate.

Evo šta eksperti kažu da bi trebalo da uradite kada posumnjate da niste jedini za kojeg vaš partner ima romantični interes.

Udaljite se od čitave situacije i još malo razmislite o svemu. Pokušajte da shvatite da li ste sva dešavanja sagledali iz pravog ugla. Mnogi ljudi često zaključe pogrešno, pa napadaju partnera i sumnjaju u njega bez razloga, što na kraju rezultira razilaženjem.

 

Ne ugrožavajte njegovu privatnost. Iako se ideja o pretresanju njegovog telefona čini privlačnom, nemojte to raditi. Ako vas on ne vara, a sazna da ste mu krišom čitali poruke, to može prouzrokovati velike probleme u vašoj vezi, tako da će voljena osoba nakon te epizode sigurno prestati da ima povjerenja u vas.

Razgovarajte i dajte mu priliku da vam sam kaže u čemu je stvar. Pitajte da li možete pogledati njegov telefon i onda posmatrajte reakciju. Ako vam preda telefon bez problema, to vrlo često znači da nema razloga za brigu. Ali, ako odbija da vam pokaže, to govori nešto o vašoj vezi.

Terapeuti savjetuju da ne pokušavate da ga pratite i saznati više informacija preko njegovih prijatelja, jer će oni uvijek biti na njegovoj strani. Umjesto toga, razmislite o svemu, napravite strategiju i pripremite se za sve moguće ishode.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!