Kako prepoznati muškarca s kojim nećete biti sretni u braku?

Počeli ste se zbližavati s muškarcem i primijetili neke probleme. Niko nije savršen, no na neke biste situacije trebali gledati kao na jasan znak za uzbunu. Evo najvažnijih savjeta i njegovih znakova koje ne smijete ignorirati:

  1. Razbacuje se novcem i neprestano priča o bogatstvu

Ako puno troši, vozi skupi automobil, nosi skupi sat i odjeću, to ipak ne znači da je riječ o ozbiljnom i stabilnom muškarcu. Zapitajte se kako zarađuje za život? Ako vam nije jasno kojim se poslom bavi, a on nedosljedno priča o svom zanimanju, pred vama je možda mutan tip kojeg je najbolje ostaviti na vrijeme.

Ima li stan ili kuću? Muškarac koji se razbacuje novcima i često priča o bogatstvu, a još uvijek nema stan ili kuću niti ih ima u planu steći, nije praktična osoba. S njim neće biti lako u braku.

Pravi li se da je bogat kako bi vas impresionirao? Ako je njegovo bogatstvo lažno, pred vama je nesiguran muškarac sklon prevari i manipulacijama. Zašto misli da vam se ne bi svidio i bez novca?

Ako je zaista bogat i sve je stekao na pošten način, zar uvijek mora pričati samo o novcu i poslovima? Ima li još neke vrijednosti i zanimacije u životu? Što će od njega ostati ako sve to izgubi?

  1. Uvijek je švorc

Nikad nema za račun u kafiću, vodi vas samo na mjesta na kojima je sve besplatno, očekuje da vi vozite i nikad ne ponudi da plati benzin. Često se pojavi kod vas i jede, ali nikada ne kupuje hranu.

Zapitajte se radi li? Ako ne radi, traži li zaposlenje ili bira poslove? Želite li živjeti s lijenim muškarcem? Gdje živi?

Ako živi s roditeljima, pitajte ga sudjeluje li u porodičnim troškovima, pomaže li u uređenju kuće ili iskorištava roditelje? Ako iskorištava njih, zašto mislite da neće i vas? Iskorištava li vas? Ako uvijek ima neku tužnu priču i objašnjenje zbog kojeg nema novca, a posebno ako posuđuje novac od vas, zapitajte se kakav je to muškarac? Moguće je da ima dugove ili loše navike, poput kockanja, a na vas gleda kao na još jednu naivku koju će iskoristiti.

  1. Još niste vidjeli njegov stan i nikad ne šećete glavnim ulicama?

Već ste neko vrijeme zajedno, a o njemu ne znate puno. Ni gdje tačno živi ni gdje tačno radi. Na vaša pitanja odgovara vrlo maglovito. Zapitajte se šta krije? Je li oženjen?

  1. Ima djecu s više žena

Nešto je stariji od vas i saznali ste da ima djecu iz bivših veza i brakova. Zapitajte se jesu li te žene zatrudnjele u isto vrijeme? Ako jesu, čovjek pred vama mogao bi i vas zamijeniti nekim novim “modelom”.

Je li aktivno uključen u život svoje djece? Ne nasjedajte na priče da mu bivše žene brane kontakt s djecom. Jeste li spremni za stres koji donosi život s tako kompliciranom osobom?

  1. O svemu i svima priča negativno

Sve što izađe iz njegovih usta ima negativnu crtu. Žali se na posao, nesretno djetinjstvo, loše prijatelje, loše zdravlje i na sve čega se dotakne. Zapitajte se šta još čekate? Bježite od njega! Zašto dopuštate da vas ta negativnost opterećuje?

Osjećate li sažaljenje prema njemu i želite mu pomoći? Ovo je zaista loš temelj za ljubavnu vezu, a pogotovo za nešto ozbiljnije. Umjesto da popravite njegov, samo ćete upropastiti svoj život.

  1. Kontrolira vas kao da ste njegovo vlasništvo

Govori vam koja mu je najdraža boja i što biste trebali odjenuti kad se nađete. Daje vam upute o svemu kao da ste malo dijete. Kaže vam da nešto radite pogrešno ili da su stvari i ljudi koji vas zanimaju glupi. Zapitajte se ljuti li se ako ste “neposlušni”? Izvine li vam se ikada? Zar zaista želite muškarca koji želi takvu kontrolu?

  1. Ljubomoran je

Kaže da je vidio da gledate druge muškarce. Ne voli kad pričate s drugim muškarcima, pa čak ni s njegovim prijateljima. Opravdava to činjenicom da vas toliko voli da vas ne želi dijeliti s drugima? Ne padajte na takve priče. Ljubomoran je i na vrijeme koje provodite s prijateljima i porodicom?

Zapitajte se ima li razloga biti ljubomoran? Utječe li njegova ljubomora na vaše kretanje i vrijeme koje provodite s drugima?

  1. Ne sviđa se ni vašim prijateljima ni porodici

Upoznao je vaše prijatelje i članove porodice i niko nema ništa lijepo reći o njemu. Svi su zabrinuti za vas. Imajte na umu da njih znate duže i da su to osobe koje vas stvarno vole i žele da budete sretni. Uzmite u obzir njihove argumente. Nema razloga za brigu ako samo jedna ili dvije osobe imaju nešto protiv njega, ali ako tako misli više njih, to bi vas trebalo alarmirati.

Zapitajte se na što to ukazuju? Zašto vi ne vidite isto ili imate opravdanje? Govore li svi isto? Vjerujete li svojim prijateljima i članovima porodice?

  1. Ima drugu

Znali ste od početka ili ste tek saznali da se viđa i s drugim ženama. Ili je oženjen i objašnjava da mu je brak u krizi? Zapitajte se zašto mu niste dovoljni samo vi? Ako nije vjeran vlastitoj ženi, zašto mislite da će biti vjeran vama?

  1. Vrijeđa vas, podiže ton i udario vas je

Bez obzira što je izazvalo jednu od gore navedenih reakcija, za to ne postoji opravdanje. Takva osoba nije spremna ni za život sa psom. Ostavite ga što prije. Neka rastanak bude što kraći i ne pristajte ni na kakve sastanke na kojima biste se trebali pomiriti.