Kako pregurati loš dan: Podijelite probleme sa nekim, pustite omiljeni film, plešite…

Probleme je uvijek najbolje da podijelite sa nekim. Naučno je dokazano da zagrljaj ima terapijsko dejstvo.

Svi imamo loše dane, ali tu su uvIJek stvari koje bi trebalo da zapamtite baš tada.

Prihvatite ovih 7 savjeta kako biste popravili raspoloženje u takvim situacijama:

1. Izbacite sve iz sebe

Takve stvari je uvijek najbolje da podijelite s nekim. Roditelji, prijatelji ili partner poslužiće kao odlična terapija. Sve je bolje od zadržavanja problema u sebi.

2. Najdraža serija ili film

Jedna od takođe dobrih stvari u takvim situacijama uključuje to da sjednete, opustite se i pogledate svoju omiljenu seriju ili film, pa makar po stoti put.

3. Izlazak s prijateljima

Kad dođu takvi dani, naučite ko su ljudi koji će vam izmamiti toliko potreban osmijeh na lice. Okrenite njihove brojeve, oni su idealni za momentalno podizanje raspoloženja.

4. Zagrljaj bolje polovine

Naučno je dokazano da zagrljaj ima terapijsko dejstvo, posebno od osobe koja nam je draga. Problemi tako sigurno neće da nestanu, ali će barem da se učine lakšim.

5. Uživanje u zabranjenom zadovoljstvu

Svako od nas ima jedno ili više takvih zadovoljstava. To može da bude čokolada za vrijeme dijete i treninga ili nova haljina za vrijeme štednje. Kad dođe lošije vrijeme nego inače, sve je dozvoljeno.

6. Ples

On je vrsta fizičke aktivnosti, a kada vježbamo naše tijelo proizvodi više endorfina, hormona sreće. Slušalice na uši i najdraža stvar na “riplej”.

7. Razmazite se

Vruća kupka, manikir, pedikir. Teško je da se u takvim situacijama osjećate dobro u sopstvenoj koži, a ovako ćete sigurno da se osjećate bolje.

error: Content is protected !!