Kako pobijediti hroničnu upalu jajnika?

Imam hroničnu upalu jajnika, ljekari kažu da se to ne može izliječiti, postoji li čaj kojim bih se riješila problema. Gordana P., Banjaluka

HAJRIJA KAHVEDŽIĆ BIBKA, bioenergičar: Svojim tretmanima bioenergijom uspješno liječim problem upale jajnika. Ovisno o jačini upale tretmani traju duže ili kraće. Prosječan tretman tretiranja upale jajnika traje oko pola sata, a ovisno o reakciji pacijenta tretmani se ponavljaju od 3 do 8 puta. Po mom mišljenju to je dovoljno da se riješi ovaj problem.

Prije svega kod hronične upale, kaže Bibka, mora se rastresti aura zbog nervoze pa se tek onda tretiraju čakre. Kontakt telefon: 061/925-223.

 Dr. ŠUHRETA SEKA TROBRADOVIĆ: Po tom pitanju sam veoma decidna, na kraju krajeva, i sama sam ljekar: neke stvari je jednostavno lakše sanirati uz pomoć alternativne nego zvanične medicine. Konkretno za upale, par bioenergetskih tretmana u kombinaciji sa Eliksirom zdravlja i Cedar pločom – su idealno i za pacijenta veoma bezbolno rješenje. Tel. 061/320-726

NARODNI RECEPTI ZA UPALU JAJNIKA

  1. U jednu posudu (tavu) stavi se dvije šake soli i to metne na šporet. Kuhačom se miješa sve dok ne stane prskati. Tada se na sol nalije malo octa, toliko da sol postane mokra. Tu sol stavi se na lanenu krpu i privije na bolno mjesto. Ti se oblozi stavljaju svaku večer prije spavanja. Taj oblog dobro je metnuti i u slučaju kada se primijeti slabost i malaksalost.2. Potrebno je po četiri supene kašike različka i lista medvjeđeg grožđa, dvije supene kašike cvijeta od bazge i tri kašike kore od bazge. Sve se dobro promiješa. Od te mješavine uzme se 4 kašike mješavine i kuha 10 minuta u pola litre vode. Zatim se ostavi poklopljeno da stoji 10 – 15 minuta. Nakon toga se ocijedi, po želji medom zasladi, doda malo soka od limuna i više puta dnevno toplo pije po malu šoljicu.

    3. Uzeti po četiri kašike kamilice i bazgova cvijeta i osam kašika različka. Sve dobro promiješati i od te mješavine tri supene kašike kuhati 15 minuta u litri vode. Zatim pustiti da stoji 15 – 20 minuta. Piti prije jela po šoljicu triput dnevno.

    4. Uzeti šest supenih kašika kukuruzne svile, i po četiri kašike nevena i medvjeđeg grožđa. Sve dobro promiješati i od te mješavine 4 supene kašike odvaditi i kuhati 15 minuta. Ostalo kao pod 1. Ako nam koja biljka nedostaje i nije pri ruci, može se uzeti samo medvjeđe grožđe i još koja od navedenih biljaka.

(aura.ba)

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!