Kako po gestovima prepoznati horoskopski znak: STRIJELCI SE UMILJAVAJU POPUT MAČKE, DJEVICI SE SVE VIDI U OČIMA…

Mimika, gestikulacija, uobičajni način hodanja i sjedenja različiti su kod svakog čovjeka. Možda nikad ne biste rekli da nečiji pokreti odaju pripadnost astrološkom znaku. To je ipak moguće, s obzirom da svaki od četri elementa (vatra, zemlja, zrak i voda) posjeduju specifičnu formulu koja mu daje određenu dozu izražajnosti. Svaki znak ima svoj tipičan položaj ili kretanje po kojima je prepoznatljiv.

VATRENI ZNAKOVI
Kod vatrenih znakova primjećujemo da je jezk tijela izražajan, lišen dvoznačnosti, a mimika lica je jasna. Autoritativan, pomalo nametljiv stav ne pomaže uvijek u odnosima spram drugih, ali je u mnogim prilikama njihovo pobjedonosno oružje. Morali bi se potruditi malo omekšati svoj stav prakticirajući vježbe opuštanja, naprimjer autogeni trening, najbolje uz stručnu pomoć.

Ovan: Autoritativnost
Ovna možete prepoznati po užurbanim kretnjama, sigurnom i odlučnom držanju te glavi laganoj pognutoj naprijed kao da se sprema na napad, odnosno rješavanje raznolikoh životnih zadataka jednakom lakoćom. Briga o tijelu, koja je pogotovo izražena kod žena, doprinosi vrednovanju uloge tijela i njegovog utjecaja na kompletan dojam o nekoj osobi.

Lav: Dramatičnost
Lavova uzdignuta glava i isturena prsa ostavljaju jak dojam i ukazuju na samouvjerenu i dinamičnu osobu koja stremi dominaciji. Ima istančan osjećaj za estetiku. Tipičana žena Lav uvijek je u sjajnoj formi i u skladu sa svojim senzualnim kretnjama. Tijelo Lavova oba spola odašilje seriju vrlo rječitih I direktnih poruka prema onom ko ih zna pažljivo čitati.

Strijelac: Ležernost
Strijelce odlikuje sportsko držanje tijela, a njihove se kretnje mogu usporediti s pokretima mačke kada se umiljava. Pokreti tijela i mimika lica elokventni su I složeni, a poruka koju odašilju jasna. Kretanje I hod do te su mjere privlačni I senzualni da im malo ko može odoljeti. Žena Strijelac pravi je magnet za suprotan spol. U nju se nesretno zaljubljuju, a za sve je “ kriva” njena sportska figura i ležernost.

ZEMLJANI ZNAKOVI
Kod rođenih u znaku zemlje jezik tijela puno je manje naglašen nego kod vatrenih znakova te ga više čine nagovještaji nego otvorene geste. Nasuprot tome, mimika lica je jako izražajna. Preporućuje im se plivanje, koje kao sport koji se odvija u vodi ima stimulirajuće i relaksirajuće djelovanje.

Bik: Prigušenost
Ima prigušenu i složenu mimiku punu odmjerenog, ali jasnog humora, koji ne traži puno riječi. Od pogleda koji govori za sebe do pokreta ramenima, od bore oko usta do uokvirenih obrvica, jezik lica živahan je, baš kao i kompletno tijelo. Žena rođena u ovom znaku nosi u svojoj gestikulaciji određenu senzualnost koju je teško odmah razabrati, ali kako raste povjerenje između nje i osobe s druge strane, bliskost biva sve očitija.

Djevica: Suzdržanost
Geste i mimika kod rođenih u ovom znaku smanjenje su na minimum, osim kada odluče malo glumiti. No, ono malo što ostaje vidljivo govori puno o karakteru Djevice i njenim osjećajima. Posebno ako se radi o ljubavi, Djevici se vidi sve u očima. Neki kažu da su škrte na gestama, no je li to baš sasvim tako?. Ljubav je ipak “ ono nešto” što otapa i najrezervisanije Djevice.

Jarac: Krutost
Po definiciji, rođeni u ovom znaku najmanje se izražavaju gestama i najteže ih je dokučiti posmatrajući njihov jezik tijela. Otkriti ćete ih po hladnom, ali pomalo sjetnom izrazu lica i opreznom pogledu, po nemirnom lutanju očima, po koncentraciji kojom se posvećuju predmetu svog zanimanja te fizičkoj i psihičkoj energiji koju upućuju u određenom smjeru.

ZRAČNI ZNAKOVI
Zrak je neuhvatljiv, lagan, leteći, voli se širiti u prostoru, ne samo fizičkom. Mobilan, difuzan, obuhvaćajući, sredstvo je povezivanja te znači komunikaciju. Mimika, geste i jezik tijela izuzetno su naglašeni kod pripadnika zračnih znakova. Od sportova im se preporučuje aerobik i gimnastika zbog harmoničnih pokreta i pročišćavajućeg učinka.

Blizanci: Pokretljivost
Njihov jezik tijela je među najelokventnijima. Oni ne mogu sakriti nestrpljivost ili kreativnost, tjelesnu energiju i unutrašnje izgaranje, znatiželju za svako novo iskustvo, pogotovo s ljudima. Zbog toga su tjelesno jako živahni i nemirni, imaju budan pogled i neprestano mašu rukama, što je najtipičnije upravo za ovaj znak.

Vaga: Zavodljivost
Nježan pogled povezan je uz senzualne kretnje. Žena rođena u ovom znaku istovremeno je zavodljiva i profinjena, odmjerena i neodoljiva. Vage zavode tako da snažno privuku pažnju osoba suprotnog spola, što je ključ čitanja poruka koje šalje njihov jezik tijela. Naglašena gestikulacija ugodna je komponenta koja potpomaže dijalog i istovremeno stimulira znatiželju za boljim upoznavanjem pomalo zagonentnog sagovornika.

Vodolija: Spontanost
Njihov govor tijela tačno otkriva njihovo stanje duha, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom svjetlu. Žena Vodolija bogatom i spontanom gestikulacijom izražava svoje najdublje emocije (koje, doduše, nikada nisu bile posebno duboke). Skladna mješavina komponenata njihovih vladara Urana i Saturna stvara dojam mudrosti i pronicljivosti.

VODENI ZNAKOVI
Voda predstavlja tekuće stanje plastičnosti, padanje pod uticaj dojmova, upuštanja i kontemplaciju, senzibilnost i emotivnu prijemčivost. Stoga je jezik tijela kod ovih ljudi odmjeren, ali rječit, ne preopširan, već sažet i jezgrovit. Ovim se znakovima preporučuje Hatha yoga koja će uskladiti njihovo složeno tjelesno stanje.

Rak: Sramežljivost
Sveukupnost gestikulacije i jezika tijela daje Raku dozu enigmatičnosti. Suzdržanost u gestikuliranju, prodoran pogled i očita rezervisanost u komunikaciji ustvari su želja za kontaktom i pokušaj, makar nesvjesni, da se probija vanjska ljuštura koju često stvara pomanjkanje samopouzdanja. Kod žena Raka se senzualnost uočava po drhtavom glasu, toplijem stisku ruke ili slatkoj groznici koja je hvata u situacijama intenzivnog osjećajnog i erotskog doživljaja.

Škorpija: Agresivnost
Ima izuzetno spontan i nezauzdan jezik tijela. Iz načina na koji se kreće i gestikulira jasno je šta osjeća. Jezik tijela dostiže maksimum elokvencije kod žene Škorpije kad se uputi u osvajački pohod na potencijalnog partnera koji baš ne pokazuje veliko zanimanje ili je neodlučan. Upravo u takvim prilikama žena ovog znaka šalje najzavodljivije poruke.

Ribe: Nemir
Pokazuje veliku, iako odmjerenu tjelesnu pokretljivost i zanimanje za tjelesno blagostanje i estetiku. Dinamizam, ekspresivnost, razgovorljivost i veliki nemir zbog kojeg se teško mogu smiriti na jednom mjestu osnovna su odlika temperamenta Riba. Ipak, njihova gestikulacija nije prenaglašena i uvijek je ugodna, posebno ako, kao što to kod Riba obično biva, imaju lijepo njegovano tijelo.