KAKO OTKRITI DA LI VAS PARTNER VARA?

Zašto u toku svađa muškarci stoje raširenih nogu I kakvu poruku šalju saputnici  

Ako sumnjate da vas partner vara vjerovatno ćete preduzeti određene korake, kao na primjer da provjerite njegov telefon. Ipak, da li vam je partner vjeran možete da zaključite na osnovu govora tijela.

“Privlačnost i seksualni odnosi mogu da stvore povećanje testosterona i suptilne promjene na telu”, rekla je za Indipendent Pati Vud, stručnjak za govor tijela.

Ona ističe da alfa signali ne moraju nužno da znače da vam je partner nevjeran, ali ako se govor njihovog tijela iznenada promijenio to bi moglo da znači da imate problem. To bi moglo da se manifestuje u pokušaju muškarca da izgleda viši tako što će se isprsiti i ispraviti ramena. To je čest pokušaj za slanje alfa signala.

Ona dodaje da je posebno zanimljivo i stajanje raširenih nogu jer se na taj način stvara stabilna baza i sugeriše da se osoba osjeća samouvereno.

Ako neko stoji raširenih nogu to bi mogao biti podsvjesni pokušaj da tijelo izgleda veće i šire, a Vud kaže da je to signal dominacije.

Zauzimajući takav stav pripremate svoje tijelo u slučaju napada druge osobe, a Vud tvrdi da to može značiti da muškarac ima novu osobu u svom životu koju želi sakriti.

Druga odlika širokog stava je činjenica da muški polni organ postaje ranjiv, što može biti način slanja poruke da se muškarac ne boji, misli da je toliko jak da niko neće ni pokušati da ga povrijedi.

“To može da bude seksualni prikaz muškarca prema ženi ili pokazivanje moći muškarca prema muškarcu”, navodi Vud.