Kako njegovati bikini zonu tokom zime

Bilo da je riječ o odlasku na ljetovanje ili rutinskom uklanjanju dlačica, savremena žena zna kako da postigne maksimalne rezultate. Međutim, sa dolaskom hladnijeg vremena, neminovno je da se i vaša rutina u ovom pogledu mijenja. Donosimo vam danas korisne savjete za njegu bikini zome tokom zime.

NE ODSTUPAJTE OD SVOJE RUTINE
Može zvučati primamljivo, preskakanje sesije depilacije (ili dvije), budući da ne nosite mini suknje, ali dosljednost je zaista veoma važna. Zašto? Ako nastavite sa uobičajenim rasporedom depilacije, folikuli dlake postaće sve slabiji i činiće vam depilaciju pri svakom novom odlasku manje bolnom, dok će ujedno i rast dlačica biti sporiji i rjeđi. Ako dozvolite sebi pauzu tokom zime, neprijatno iskustvo će vas dočekati kada ljeto nastupi.

PILING
Između zakazanih tretmana depilacije važno je izvršiti piling kako biste izbjegli probleme sa uraslim dlačicama. Jednom nedjeljno potrebno je da upotrebite rukavicu za piling kako bi oslobodili sve potencijalo problematične dlačice. Budite nježni prema svojoj osjetljivoj zoni i ni u kom slučaju ne radite piling tog dana kada imate zakazanu depilaciju.

ODRŽAVAJTE KOŽU HIDRIRANOM
Kada nastupi hladno vrijeme, koža neminovno postaje suvlja nego inače. U tom pogledu važno je održavati je hidriranom. Losioni i kreme za hidrataciju kože su vaši najbolji prijatelji u satima nakon depilacije. Također, ovaj postupak treba da ponavljate nakon svakog tuširanja kako depilirana zona ne bi bila previše suha.

NE PRETJERUJTE SA VRLOM VODOM POD TUŠEM
Koliko god da vam prija vruća voda u toku tuširanja, naročito kada je napolju minus, nije preporučljivo da pod njom ostajete duže vrijeme. Vrela voda uklanja zaštitna ulja sa kože i isušuje je dodatno. Mlaka voda i hidratantni losion nakon tuširanja su daleko bolja opcija.

OBRATITE PAŽNJU NA BRZINU RASTA DLAČICA
Zanimljiva je činjenica da dlake sporije rastu u toku zime. U tom pogledu možda će vam biti potreban duži razmak između dvije depilacije. Dlačice duž tijela sporije rastu, jer su pore tokom hladnijih mjeseci sužene, pa im je teže da se probiju na površinu, što vam može ići u korist.