Kako nas svakodnevno pljačkaju i kako jeftinije proći u supermarketima

Mnogi supermarketi omogućavaju kupcima da na jednom mjestu nađu sve što im je potrebno. Međutim, to je mač sa dvije oštrice za kupce, jer tako nemaju uvid u cijene na ostalim prodajnim mjestima.


Prema nekim ekspertima, supermarketi upravo to iskorišćavaju tako što cijene koje nude, nisu uvijek i najpovoljnije u odnosu na prodavnice koje su specijalizovane za baš tu vrstu robe.

Ovo su njihove preporuke, kojih šest proizvoda ne smete nikada kupiti u supermarketima – na opšte iznenađenje, zaključak je da ćete u nekim slučajevima platiti čak 100 posto veću cijenu!

Začini  

Upravo u slučaju začina se ovo pravilo pokazalo tačnim jer najčešće za manju cijenu možete kupiti veću gramažu u objektima zdrave hrane.

Baterije

Baterije su prve na listi kao nešto što kupujete iz čistog „impulsa“. Najpovoljnije ih je kupovati u većem pakovanju, nikako na komad.

Bebi i kozmetički proizvodi

Dječji šamponi, kreme, pelene, kao i proizvodi za njegu ljepote, rijetko se nalaze na akcijama i sniženjima u prodavnicama. Bilo bi pametnije da ih potražite u parfimerijama, apotekama i radnjama za djecu.

Povrće

Pripremljeno povrće, odnosno već izmiksane salate ili nasjeckani šampinjoni, nikako nisu dobra ideja. Zamislite ša biste sve na pijaci mogli da kupite za te pare… čak trideset puta jeftinije!

Već upakovano meso

Oprano, samljeveno, odvojeno. Ne budite lijeni, jer u mesnici bi vam za te pare dali barem duplo veću količinu.

Kesice kokica i čipsa

Mala kesica je značajno skuplja u odnosu na veća, porodična pakovanja. Kupite veće pakovanje i kući ga rasporedite u manje posude i tako dozirajte količinu prilikom konzumiranja.