Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.
Sastojci:
200 g tanjih špageta
200 g šampinjona
2 čena bijelog luka
100 g mrkve
200 g tikvice
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojinog umaka
1 kašičica đumbira
1 kašičica vegete
Priprema:
- Povrće očistite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Bijeli luk nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i dinstajte.
- Špagete skuhajte, ali ne do kraja u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplom mjestu
- Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko ispržite bijeli luk i mrkvu pa ih istresite na špagete.
- U istu posudu dodajte malo ulja, ispržite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
- Na kraju dodajte đumbir, sojim umak i Vegetu pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.
Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.