Kako napraviti špagete na kineski način?

 

Špagete je proslavila talijanska kuhinja, a svoju slavu zapravo duguju priči o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno poput virtuoza razvlačila tijesto u tanke niti.

Sastojci:

200 g tanjih špageta

200 g šampinjona

2 čena bijelog luka

100 g mrkve

200 g tikvice

200 g poriluka

100 g špinata

100 ml ulja

100 ml sojinog umaka

1 kašičica đumbira

1 kašičica vegete

Priprema:

  1. Povrće očistite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Bijeli luk nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i dinstajte.
  2. Špagete skuhajte, ali ne do kraja u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplom mjestu
  3. Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko ispržite bijeli luk i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  4. U istu posudu dodajte malo ulja, ispržite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  5. Na kraju dodajte đumbir, sojim umak i Vegetu pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!