KAKO MASIRANJEM TRI TAČKE OKO PUPKA „STESATI“ TRBAVI STOMAK?

 Drevna kineska tehnika za ravan stomak garantuje postizanje željenog cilja uz pomoć stimulacije akumpukturnih tački čime se ubrzava proces varenja hrane. 

Pejdž Burasa, licencirani akumpuktur i holistički nutricionista je otrkio da postoje tačno tri tačke na tokelu, koje bi svake večeri trebalo da stimulišemo, a ovim ćemo pospješiti rad želudca i criijeva. Rezultat je ubrzan metabolizam, i smanjen obim stomaka.

Za praktikovanje ove tehnike potrebno je da odvojite samo nekoliko minuta, a tajna se krije u slijedećim koracima:

Ren 12: Prvo pronađite sam vrh vašeg grudnog koša, a potom tačku koja se nalazi tačno na polovini između vrha grudnog koša i pupka. To je tačka ren 12. Pritisnite je čvrsto i držite prst na njoj 30 do 60 sekundi. Na ovaj način najefikasnije se usklađuje rad želudca i crijeva.

Stomak 25: Riječ je o tačkama koje su 5 cm udaljene od pupka. Potrebno je da palac stavite u pupak, a da potom oko jedan minut jakim pritiskom kažiprsta stimulišete ove tačke pokretima u smjeru kazaljke na satu. Na ovaj način regulišu se aktivnosti želuca i slezene, kao i crijeva.

Ren 6: Ove tačke nalaze se odmah ispod i iznad pupka i najvažnije su za zdravlje bubrega. Potrebno je da jako pritisnete najpre tačku ispod pupka oko 30 do 60 sekundi, a potom ponovite postupak i sa tačkom iznad pupka.