Kako lijepa Bijonse (39) postiže prirodan ten: Hidratacija je ključ lijepog izgleda

 Holivudski šminker Sir Džon, koji brine o izgledu brojnih slavnih žena, među kojima je Bijonse (39) otkrio je trikove za mladolik izgled.

Poznati šminker smatra da je hidratacija lica najvažnija, naročito kad je riječ o šminci.

Šminka za snimanja mora izgledati prirodno, a da bi koža bila spremna za svjetla reflektora, ključna je dobra hidratacija. Sir Džon predlaže još jedan sloj kreme pri kraju procesa šminkanja.

 

  • Nakon tonirane podloge predlažem dodatnu hidrataciju, kako bi lice zadržalo vlagu. Nakon toga, sledi rumenilo, koje će u tom slučaju djelovati vrlo prirodno – savjetuje on.

Šminker naglašava kako je najbolje staviti rumenilo kada je koža još vlažna jer to garantuje idealno stapanje s tenom, nijansom i teksturom.

Njegov kolega, američki šminker Naoko Scintu, kaže kako je savršeno rumenilo sa nijansom do dvije tamnije od kože, inače ga je teško uskladiti s licem.

Rumenilo mora da odgovara pod tonu, pa su hladni tonovi idealni za plavuše, topliji za brinete, ako je ten tamniji.

Ten za kameru mora biti dobro nahranjen i hidratizovan, inače se brzo isušuje, a slična je situacija i sa dnevnom šminkom, koja satima treba da traje.

Koža se tokom dana isušuje ako ujutro nije dobro hidratizovana.  Stoga, potrebna je dobra priprema ključnim formulama koje imaju hidratizujuće sastojke.