Kako Lepa Brena njeguje lice: PUŽEVOM SLUZI “BRIŠE” BORE

Jedna od najvećih blkanskih zvijezda Lepa Brena napunila je 62 godine. Ima zdravstcvenih problema, ali fenomenalno izgleda. Jugoslovenska senzacija se suočavala sa brojnim zdravstvenim problemima, zato joj je ono na prvom mjestu. Jedan od najtežih problema su bile tromboze od kojih i danas strahuje.

Ona negira da je bila kod plastičnih hirurga, a to što izgleda neuporedivno mlađe krije se u njenoj disciplinovasti njege lica i tijela, koju nije mijenjala decenijama, a vrlo je umerena. Kako kaže, pronašla je idealan balas koji joj pomaže u vječitoj borbi protiv bora.

Naime, Lepa Brena naglašava da ne ide uopšte često kod kozmetičara, već da akcenat stavlja na svakodnevnu njegu, koja se razlikuje u odnosu na godišnja doba. Ljeti koristi serume i kreme laganije teksture, dok se zimi opredjeljuje za masnije preparate, kako bi kožu dobro zaštitila od niskih temperatura i vjetra.

“Kod kozmetičara ne idem gotovo uopšte jer je njegovanje lica svakodnevna potreba. Zimi koristim jače i i masnije kreme, a ljeti veoma lagane i tada je najbolja njega temeljno čišćenje lica kao i nanošenje seruma na lice, vrat i dekolte – kaže pjevačica, koja vodi računa i o ishrani.

U privatnom životu, daleko od svjetla reflektora, se gotovo uopšte ne šminka ili je to minimalno. A pribjegava jednom triku kada je umorna.

“Znam da se našminkam i moja šminka je za dan minimalna. Ukoliko ističem oči, ne ističem usne. Volim efekat smoky eyes i neprimjetan sjaj na usnama ili crveni ruž kada blaže našminkam oči – objašnjava.

Pjevačica je naglasila da uživa u večernjoj njezi lica i tijela koja je relaksira.

“Volim da se mackam i trackam, ali ne mogu da zaspim dok ne obavim svoj ritual, dok se ne namažem od čela do nožnih prstiju. Za mene je to mazanje vrsta meditacije koja opušta, smiruje, i poslije koje se osjećam mirisno i njegovano u svojoj koži – opisuje umjetnica.

I ne samo to, kada se ujutro probudi, veoma je zadovoljna svojim odrazom u ogledalu. A posebnu pažnju posvećuje okoloočnoj regiji.

“Koristim ampule sa uljima za predio oko očiju i cijelo lice. Za dan su to laganije kreme koje su mi i podloga za dnevnu šminku, a i štite od spoljnih uticaja. Noću praktikujem kreme sa jačim komponentama, a uz kvalitetan san, dobru ishranu i redovno vježbanje ujutro sam zadovoljna svojim odrazom u ogledalu – zaključila je Lepa Brena.

Sa vremena na vrijeme voli da isproba i nešto novo, pa je tako tokom odmora na Tajlandu isprobala tretman koji podrazumijeva korištenje sluzi puževa. Ističe da je osjećaj tokom tretmana bio neobičan, ali ne i neprijatan, kao i da je poslije njega koža blistala.